x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Locuinta unifamiliala mica in centrul Capitalei

Locuinta unifamiliala mica in centrul Capitalei

de Georgiana Teodorescu    |    01 Feb 2007   •   00:00
Locuinta unifamiliala mica in centrul Capitalei
PROIECT DE CASA - Rezistenta pe stalpi, centuri si plansee din beton
Casa prezentata a fost conceputa pentru o familie cu doi copii si este amplasata pe un teren dreptunghiular de 312 mp in centrul Bucurestiului.

Suprafata construita desfasurata a cladirii este de 370 mp. Ea se desfasoara pe trei niveluri bine organizate: subsol, parter si etaj.

Subsolul e compus din depozitare, casa scarii, spatiu pentru centrala termica si garaj. Parterul contine pe langa zona de zi (bucatarie, living cu loc de luat masa, camara, grup sanitar) si un dormitor cu baie proprie.

Etajul desfasoara zona de noapte, un dormitor matrimonial cu baie proprie si alte doua dormitoare deservite si ele de bai.

DETALII TEHNICE

Structura de rezistenta a constructiei este cu stalpi, centuri si plansee din beton armat, cu inchideri din zidarie de caramida eficienta.

Pardoselile ce se vor realizala la interior sunt pardoseli calde (parchet) pentru dormitoare si pardoseli reci (din gresie ceramica) pentru restul incaperilor si al teraselor.

Peretii vor fi tratati cu tencuieli driscuite fin, cu glet de ipsos si zugraveli lavabile, in culori de apa. Tamplaria interioara va fi executata din cherestea de rasinoase finisate transparent, cu lac alchidic. Tamplaria exterioara va fi din PVC (brun) cu geam termopan.

Peretii vor fi finisati la exterior cu tencuieli subtiri de tip "Baumit". Se vor folosi zidarii si placaje din caramida naturala, pentru placarea soclului, a stalpilor si a peretilor.

Invelitoarea este realizata din tigla asezata pe o astereala din scanduri ce sprijina pe o sarpanta pe scaune, din cherestea de rasinoase. Pardoselile exterioare propuse sunt din dale ceramice, culoarea naturala a pamantului ars. Aleile pietonale vor fi pardosite cu material ceramic similar.

Prin realizarea acestei investitii, situl in care este propus a fi amplasat se va innobila cu un obiectiv ce corespunde, din punct de vedere al aspectului si volumetriei, cerintelor actuale

74.500 euro
pret la rosu, recomandat de arhitect
  • Proiect conceput de arhitect Nicoleta Druta
  • CATRE ARHITECTI
    Jurnalul National, prin suplimentul Jurnalul Casei mele, vine in sprijinul arhitectilor prin rubrica "Proiect de casa" in care ii invitam sa isi prezinte propunerile. Astfel, proiectele pot aparea in acest format in paginile suplimentului. Pentru detalii, ne puteti scrie la adresa de email georgiana.teodorescu@jurnalul.ro
    ×