x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Manufacturi din materiale reciclate şi design industrial

Manufacturi din materiale reciclate şi design industrial

de Georgiana Teodorescu    |    17 Mar 2011   •   15:53
Manufacturi din materiale reciclate şi design industrial

Decorul unei case trebuie să evoce întotdeauna o stare de bine, să fie o oază de linişte, să surprindă fără a fi ostentativ. Designul interior este un univers larg, plin de surse de inspiraţie: modă, piese aparţinând diferitelor culturi sau elemente provenind din diferite perioade istorice. Aceasta este adevărata artă a bunului-gust, a pune în valoare elemente din trecut, a realiza un amestec între accentele cu farmec străvechi şi confortul modern.

Designerul Timothy Oulton dezvoltă acest spirit în Flamant, companie despre care se poate spune că lansează un nou stil, tot mai utilizat în amenajările interioare. Stilul flamant reprezintă o juxtapunere a tendinţelor de ieri cu cele contemporane, o reinventare a elementelor tradiţionale. Este o manieră decorativă prin care interioarele lasă impresia că există dintotdeauna şi, în acelaşi timp, sugerează prin piesele sale funcţionalitatea şi confortul lor.

În această viziune modernă a designului, graniţa dintre trecut şi prezent este estompată, mobila lucrată manual pare a fi o moştenire de la o generaţie la alta, dar este adaptată nevoilor şi tendinţelor de astăzi, între eleganţă şi nonconformism.

Inspiraţia designerului vine din arhitectura şi antichităţile europene, din designul clasic şi artizanatul vechi de secole. Complementară cunoştinţelor şi experienţei companiei este remarcabila atenţie la detalii, care face ca fiecare element să asigure un echilibru potrivit între tradiţie şi inovaţie. Colecţia se axează pe formă, detalii şi finisare. De aceea orice element contează, de la fiecare şurub, până la fiecare cusătură.

Este exploatat conceptul mobilei lucrate manual, realizată din lemn reciclat, care provine din bărci dezafectate, restaurat cu migală şi reconstruit cu materiale complementare. Este creată astfel o colecţie de inspiraţie industrială pentru bucătărie şi camera de zi.

Accesoriile urmează aceeaşi linie de inspiraţie, unele fiind lucrate manual, iar restul provenind exclusiv din târgurile vintage din întreaga lume. Această gamă cuprinde perne decorative, accesorii de iluminat, dar şi tobe, blănuri, genţi sau alte piese unicat.

Impresionantă este şi colecţia de tapiţerie, care reinterpretează detaliile designului clasic pentru a crea produse moderne. Astfel, pielea vintage îndrăzneşte să îmbrace mobila cu design modern, iar canapelele clasice sunt îmbrăcate într-o piele moale, având un suflu de modernitate.

×
Subiecte în articol: design arhitectura decor