x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Observator Departamentul de Stat al SUA: România nu îndeplinește standardele pentru eliminarea traficului de persoane

Departamentul de Stat al SUA: România nu îndeplinește standardele pentru eliminarea traficului de persoane

de Redacția Jurnalul    |    30 Iun 2024   •   12:00
Departamentul de Stat al SUA: România nu îndeplinește standardele pentru eliminarea traficului de persoane

Problema traficului de persoane persistă în ţara noastră, iar Guvernul nu îndeplinește standardele minime pentru eliminarea lui, deşi depune eforturi. O arată un raport al Departamentamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii.

În document se menţionează că eforturile Guvernului României au inclus investigarea mai multor cazuri de trafic, condamnarea mai multor traficanți și înființarea unei unități de investigații financiare pentru crimele organizate, inclusiv cele legate de trafic, în cadrul DIICOT, mai spun americanii.

De asemenea aceştia atrag atenţia că, anul trecut, autoritățile au identificat mai puține victime ale traficului de persoane și nu au depistat indicatorii traficului de persoane sau nu au identificat în mod proactiv victimele din rândul populațiilor vulnerabile, cum ar fi solicitanții de azil, migranții, persoanele care practică sexul comercial sau copiii din instituțiile administrate de guvern.

Traficul de copii pe scară largă a persistat, copiii reprezentând aproape jumătate din totalul victimelor identificate în cinci din ultimii șase ani. În cele din urmă, la fel ca în anii precedenți, guvernul nu a acordat finanțare ONG-urilor pentru servicii de asistență și protecție, lăsând majoritatea victimelor fără servicii adecvate și cu risc de re-victimizare.

Conform datelor oficiale.În 2023, autoritățile au investigat 538 de cazuri noi de trafic de persoane, vedem o creștere față de 458 de cazuri în 2022. 290 de traficanți suspectați au fost urmăriţi penal, mai puţini decât în 2022 (307). Jumătate din victimele traficului de persoane din ţara noastră sunt copii.

×