x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Mobilier second-hand

Mobilier second-hand

de Adela Parvu    |    13 Oct 2005   •   00:00
Mobilier second-hand
INVESTESTE INTELIGENT
Pentru oamenii cu bani dramuiti si nu numai Atunci cand buzunarul nu ne permite incercam sa apelam la credite de consum pentru achizitionarea de mobila si obiecte pentru decorarea locuintelor. Dar nu intotdeauna ne este facil sa obtinem aceste credite, din cauza conditiilor impuse de banci sau societati nebancare, si cautam o solutie rapida si convenabila, conform bugetului de care dispunem. Mobila second-hand este o varianta agreata de foarte multi romani. Si asta am aflat-o de la cei care comercializeaza astfel de produse la mana a doua. Faptul ca saptamanal se aduc modele noi, ca practic in fiecare perioada a anului vanzarile sunt constante, releva disponibilitatea si interesul multora pentru cumpararea mobilierului second-hand. Dar ce se poate gasi intr-un astfel de magazin, cum arata, de unde este adusa, cat costa, cum se transporta pana acasa mobila si cine sunt clientii? Iata cateva intrebari care isi vor gasi raspunsul in articolul de fata. Pentru a furniza date complete am apelat la mai multe firme din tara, respectiv din orasele Targu-Mures, Timisoara, Suceava, Craiova si evident Bucuresti. Sa vedem ce putem gasi si daca sunt diferente majore intre diversele magazine.

CARE ESTE OFERTA?


Magazinele cu mobilier second-hand sunt discrete in peisajul comercial. De regula, ele functioneaza ca centre sau depozite si mai putin ca showroom-uri, asa cum sunt cele ce vand mobila noua. In magazinele de mobila second-hand se gasesc modele aduse exclusiv din import, aflate in stare buna. Germania si Olanda sunt principalele tari de provenienta a mobilierului. Piesele preponderente sunt canapelele si fotoliile. Mai rar se gasesc bucatarii sau mobilier pentru birou.

LA CRAIOVA


Firma Sorin Internation Spedition aduce din import Germania nu numai mobila, ci si electrocasnice. Carmen Dobrita, gestionarul magazinului, ne spune ca cel mai frecvent se aduc modele pentru livinguri si sufragerii, iar printre cele mai cerute produse sunt canapelele extensibile. O astfel de canapea poate costa intre 300 si 350 RON, iar cine doreste si fotolii le poate achizitiona la preturi cuprinse intre 80 si 100 RON. Canapelele simple se vand in Craiova la pretul de 180-240 RON.

TARGU-MURES


Firma Floringel Impex prezinta mobila si electrocasnice importate din Germania si Olanda intr-un spatiu cunoscut de oraseni ca centru de comercializare specializat pentru obiecte destinate amenajarii casei. Firma mureseana aduce insa, comparativ cu alte firme din tara, si mobilier pentru bucatarie. O bucatarie complet echipata cu aragaz, hota si frigider incluse ajunge la un pret de 1.200-1.300 RON, conform celor afirmate de Mitica Pasc, gestionar la acest depozit. Un pret exceptional, avand in vedere dotarile. Aici insa preturile la canapele sunt mai mari. Spre exemplu, o canapea extensibila are preturi cuprinse intre 500 si 700 RON, iar una cu tapiserie din piele si model coltar poate costa pana la 1.300 RON. Cele simple au preturi cuprinse intre 250 si 300 RON.

TIMISOARA


Firma timisoreana Mobal, care importa mobila din Germania, vine insa cu o oferta extinsa pentru clientii persoane juridice. Aici se gasesc piese pentru spatiile de birouri. Conform directorului firmei, Alexandru Gecse, un set complet pentru un birou de 30 mp, care include masa de birou, scaun, etajere, corpuri pentru dosare etc., a fost recent vandut la suma de 700 RON. Si, revenind la canapele, firma timisoreana vinde un model simplu la preturi de 250 RON, iar cele extensibile la 400 RON. Ceea ce are in plus Mobal este mobilierul din PAL. Majoritatea magazinelor vinde mobilier furniruit sau cu elemente din lemn masiv.



BUCURESTI


Bucurestenii au o oferta interesanta, dar si produse cu preturi mai mari decat cele din tara. Spre exemplu, firma Santur Trading aduce din Olanda mobilier destinat cu preponderenta sufrageriilor si camerelor de zi, dar si veioze, lampadare, lazi de zestre sculptate (de la 400 RON) sau mese extensibile cu sase scaune asortate (pret intre 1.800 si 3.000 RON). In plus, firma vinde obiecte si in regim de consignatie, ceea ce este mai rar pentru astfel de magazine. Canapelele simple costa intre 400 si 700 RON, iar seturile cu doua fotolii ori doua canapele ce pot forma un coltar pot fi achizitionate la preturi cuprinse intre 1.200 si 2.500 RON. Trebuie mentionat faptul ca, conform Monicai Teodorescu, gestionar al magazinului, 99% din modelele de canapele au tapiserie din piele, ceea ce face ca acestea sa aiba preturile mai ridicate.

CINE SUNT CLIENTII?


Daca credeti ca numai cei cu venituri mici isi dramuiesc banii va inselati! In Bucuresti, multi cu dare de mana prefera sa achizitioneze mobilier "antichizat" cu parti si elemente din lemn masiv, adica in stare buna, dar care datorita folosirii lui capata o patina deosebita. Monica Teodorescu, gestionar la Santur Trading, spune ca sunt chiar si decoratori ori arhitecti care vin constant pentru a consulta oferta. Acestia de multe ori achizitioneaza impreuna cu clientii lor piese de mobilier sau decoratiuni mai deosebite. O alta categorie de clienti este cea care si-a facut case de vacanta si cauta un mobilier mai rustic, dar la preturi rezonabile.

In Craiova, Timisoara si Targu-Mures clientii sunt la fel de diferiti. Predomina in special cei care locuiesc la bloc, dar nu numai. Vin si cei care si-au construit case noi si care cauta modele interesante la preturi accesibile. Studentii, tinerii si chiriasii reprezinta o alta categorie care viziteaza frecvent aceste magazine in cautare de mic mobilier, saltele sau paturi.

TRANSPORTUL MOBILIERULUI


Majoritatea firmelor asigura transport gratuit la client acasa, daca acesta locuieste in raza orasului. Asta daca e vorba de un set complet sau mobilier masiv. Pentru corpuri mici de mobilier, fiecare client se ingrijeste de transport. Pentru cei din afara localitatii, transportul poate fi asigurat contra cost

×
Subiecte în articol: mobila firma preţuri mobilier