x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Opt moduri de folosire a bicarbonatului de sodiu în casă

Opt moduri de folosire a bicarbonatului de sodiu în casă

de Redacția Jurnalul    |    01 Ian 2024   •   16:00
Opt moduri de folosire a bicarbonatului de sodiu în casă

Bicarbonatul de sodiu este bine cunoscut ca fiind un excelent produs natural de curățare natural. Iată opt moduri de a-l folosi în jurul casei tale.

1. La rufe

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit la rufe pentru a ajuta la „albirea și curățarea hainelor", în special a celor albe, se arată într-un material publicat de site-ul express.co.uk

În plus, poate ajuta, de asemenea, la rezolvarea petelor care nu ies și poate fi folosit ca agent de înmuiere înainte de a pune hainele în mașina de spălat.

2. Îndepărtarea calcarului

Bicarbonatul de sodiu este o modalitate fantastică de a îndepărta calcarul de pe aparatele electrocasnice, cum ar fi ceainicele, fără a fi nevoie să frecați.

Adăugați puțin în ceainicul cu apă înainte de a-l aduce la fierbere și de a-l lăsa să se răcească complet.

Calcarul ar trebui să fie vizibil în apă, iar dacă faceți acest lucru în mod regulat, veți preveni acumularea de calcar.

3. Saltele

Bicarbonatul de sodiu va ajuta la îndepărtare oricărei umidități sau a mirosurilor de pe saltele și poate fi pur și simplu aspirat, după ce a fost lăsat să acționeze.

Scoateți lenjeria de pat și aspirați suprafața saltelei pentru a scăpa de orice murdărie sau resturi.

Pentru o curățare în profunzime, presărați bicarbonat de sodiu pe saltea și lăsați-o până la 24 de ore înainte de a aspira din nou. Acest lucru va acționa ca un deodorizant și va ajuta la eliminarea oricăror mirosuri de lungă durată".

4. Cuptoare

Bicarbonatul de sodiu este o modalitate excelentă de a curăța ușile cuptoarelor, deoarece este un abraziv delicat, ceea ce înseamnă că este suficient de puternic pentru a aborda petele, dar suficient de delicat pentru a nu le zgâria.

Pur și simplu, presărați puțin produs pe uși înainte de a le freca cu o cârpă umedă și de a le șterge.

5. Frigidere

Dacă observați mirosuri neplăcute provenind din frigider, congelator sau cuptorul cu microunde, adăugați puțin bicarbonat de sodiu într-o farfurie mică și lăsați-l să își facă treaba.

6. Combaterea condensului

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru a atenua umiditatea dintr-o cameră, în special încăperile care suferă de condens din cauza ferestrelor.

Umpleți un bol mic și puneți-l pe pervazul ferestrei. În timp, veți observa că bicarbonatul de sodiu se va întări pe măsură ce absoarbe umiditatea din încăpere.

7. Curățarea culcușurilor pentru animale de companie

Culcușurile animalelor de companie trebuie curățate în mod regulat pentru a le menține un miros proaspăt, așa că presară puțin bicarbonat de sodiu peste culcuș înainte de a-l aspira.

Dacă doriți să combateți germenii și bacteriile, pur și simplu amestecați puțin bicarbonat de sodiu cu oțet alb într-o sticlă cu pulverizator.

8. Chitul

Pentru a curăța rosturile folosind produsul ecologic, amestecați-l cu puțină apă pentru a crea o pastă de curățare.

Apoi, adăugați-o cu generozitate pe rostul afectat, lăsând-o să acționeze timp de 20 de minute înainte de a lua o periuță de dinți veche și de a o freca în rost și de a o clăti.

×
Subiecte în articol: bicarbonat sodiu casa