x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa O relationare interesanta intre casa si natura

O relationare interesanta intre casa si natura

21 Sep 2006   •   00:00
O relationare interesanta intre casa si natura
PROIECT DE CASA
Terase generoase, pergole din lemn si deschideri ample realizeaza contopirea interiorului cu exteriorul, intr-o casa cu elemente arhitecturale de influenta mediteraneana

Constructia este amplasata pe un teren cu suprafata foarte mare, de 1.480 mp. Acest lucru se reflecta in permisivitatea organizarii unei compozitii volumetrice negrevate de vreo conditie de natura urbanistica.

ORGANIZAREA SPATIILOR

Functional, locuinta este conceputa pentru o familie cu trei copii, o alta premisa pentru nevoia de spatii generoase. Cladirea se desfasoara pe cinci niveluri: subsol, parter, doua etaje si mansarda.

Subsolul cuprinde o crama si un beci. Parterul, pe langa spatiile specifice unei zone de zi (living, sufragerie, bucatarie, grup sanitar), cuprinde si o spalatorie, o sala de fitness si o piscina acoperita. La etajul I se gasesc doua dormitoare cu dressinguri si bai proprii, iar la etajul II si mansarda a fost prevazut un spatiu liber pe doua niveluri destinat functiunii de "loisir" (relaxare).

CARACTERISTICI ARHITECTURALE

Din punct de vedere al plasticii arhitecturale, constructia prezinta elemente de factura mediteraneana (arcadele, terasele generoase, pergolele din lemn si acoperisurile cu panta mica).

Volumetric, constructia se caracterizeaza ca fiind o compozitie de doua volume articulate la nivelul parterului. In acest fel, toate functiunile se dezvolta pe inaltime.

Structural, constructia se materializeaza prin stalpi, diafragme si grinzi din beton armat.

Acoperisul este pe sarpanta de lemn ce sprijina peretii din zidarie cu centuri din beton armat, iar invelitoarea este din olane.

151.600 euro
pret la rosu recomandat de arhitect
  • Proiect conceput de arhitect Radu Boros
  • ×