x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Atenție la alimentația câinilor. Obiceiul care le afectează grav sănătatea

Atenție la alimentația câinilor. Obiceiul care le afectează grav sănătatea

de Redacția Jurnalul    |    20 Mai 2024   •   16:30
Atenție la alimentația câinilor. Obiceiul care le afectează grav sănătatea

Majoritatea proprietarilor de câini cred că oasele sunt bune pentru aceștia dar lucrurile stau exact pe dos.

Mulți stăpâni de câini sunt de părere că oasele întăresc dinții și le oferă, în același timp, și o distracție. 

Însă experții avertizează că acest obicei poate avea consecințe grave pentru sănătatea patrupedelor.

Astfel că unui câine care mănâncă frecvent oase i se pot deteriora dinții în câțiva ani deoarece oasele distrug smalțul, provoacă tăieturi și răni limbii și gingiilor, sângerări în cavitatea bucală, ruperea ori blocarea unor fragmente de oase între dinți. 

Cele mai periculoase sunt oasele lungi de pui care sunt goale în interior, fără măduvă și pot fi sparte ușor în așchii ascuțite.  Adăugarea oaselor în dieta zilnică a unui câine poate duce și la probleme digestive, cum ar fi constipația.

Totodată, pe termen lung, consumul de oase poate duce la întărirea fecalelor și chiar la blocaj intestinal, fiind nevoie de intervenția unui medic veterinar.

În unele cazuri, câinele poate manifesta vărsături și diaree din cauza consumului de oase, iar acestea pot perfora intestinul și provoacă hemoragii.

Deși câinii pot sfărâma oasele în dinți, ei nu le mestecă în mod corespunzător, înghițind fragmente mari care sunt greu digerabile. Aceste fragmente pot deveni un pericol, putând cauza obstrucții intestinale și alte probleme de sănătate.

Pentru a asigura o sănătate optimă a câinelui tău, este recomandat să eviți să îi oferi oase și să optezi pentru alternative sigure și sănătoase pentru masticație și nutriție, potrivit spynews.ro.

×
Subiecte în articol: caini oase sanatate