x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Pe insula Vancouver

Pe insula Vancouver

16 Aug 2007   •   00:00

Grădinile Butchart, o expoziţie florală intinsă pe o suprafaţă de 22 hectare, oferă privelişti spectaculoase ale cărărilor sinuoase care străbat cele patru grădini principale.

Grădinile Butchart, o expoziţie florală intinsă pe o suprafaţă de 22 hectare, oferă privelişti spectaculoase ale cărărilor sinuoase care străbat cele patru grădini principale. Sunt vizitate in fiecare an de aproximativ 1 milion de turişti din toată lumea. Jennie Butchart a inceput construcţia grădinii in anul 1904. Soţul ei, un colecţionar de păsări ornamentale din toată lumea, a inviorat locul cu papagali, raţe, porumbei şi păuni. De asemenea, a construit căteva căsuţe pentru păsări prin toată grădina.

In 1905, familia Butchart a dezvoltat zona, construind, cu ajutorul unui designer japonez, o grădină japoneză. Aceasta este una din cele mai vechi zone care conţine plante tibetane şi japoneze. Peste 14 ani, grădinile au fost extinse din nou, incluzăndu-se o grădină italiană pe un teren de tenis vechi şi o grădină de trandafiri. Grădinile Butchart au rămas pănă in zilele noastre o afacere de familie unde există tot timpul anului impresionante expuneri florale. Grădinarii care lucrează aici folosesc peste 1 milion de straturi de flori variate, pentru a asigura inflorirea acestora din luna martie pănă in octombrie. Primăvara sunt inflorite aproximativ 250.000 de narcise şi lalele.

Aleile sinuoase din Grădinile Butchart indrumă vizitatorii in locuri de vis, inmiresmate de multitudinea de flori, dar şi liniştitoare, printre copaci şi plante. Aici poţi sta la picnic, pe iarbă, ascultănd căntecul păsărilor sau te poţi relaxa privind minunata făntănă, care se revarsă intr-un mic lac, din grădina japoneză

GRĂDINA ASCUNSĂ. Această grădină este celebră pentru multitudinea de culori din timpul primăverii şi cuprinde o varietate largă de arbori şi arbuşti, rhododendroni şi azalee.

GRĂDINA TRANDAFIRILOR. Această grădină impresionează prin explozia de culori şi miresmele imbietoare ale trandafirilor pe durata intregului an. Din luna iunie pănă in septembrie, splendidele expuneri florale sunt iluminate şi noaptea. Atunci se ţin concerte şi jocuri de lumini şi artificii. La lăsarea serii, sute de lumini transformă locul intr-un tărăm de vis, inmiresmat de milioanele de plante inflorite. Toamna este perioada cănd paturile de begonii şi dalii ajung la apogeu, iar minunatele borduri de plante perene dau frumuseţe grădinii.

Iarna sunt celebrate sărbătorile, cu o multitudine de lumini şi decoraţiuni magnifice, concerte, artificii şi focuri de tabără.

Dacă doriţi să vizitaţi aceste minunate grădini trebuie să vă rezervaţi aproape trei ore pentru această binemeritată plimbare. Aici puteţi lua micul-dejun, masa sau cina la restaurantul localizat in reşedinţa istorică Butchart sau puteţi servi un ceai in grădina japoneză. De asemenea, puteţi cumpăra bulbi sau seminţe din magazinul situat la intrare.

Climatul favorabil

Exceptănd furtunile rare din timpul iernii, climatul este favorabil dezvoltării plantelor. Datorită grădinarilor pricepuţi şi sistemului de irigaţie, pe timpul verii, cănd temperaturile sunt ridicate, plantele se dezvoltă normal. Grădinile Butchart au propriul sistem de irigaţie, fiind suplinit de o serie de rezervoare şi făntăni. De asemenea, sunt colectate şi păstrate milioane de litri de apă care curg prin parcările amenajate. Iarna, dar şi vara, plantele sunt protejate cu straturi de frunze uscate şi paie, care ajută la conservarea temperaturii pe timp de iarnă şi reducerea acesteia pe timpul verii. Puteţi vizita aceste minunate grădini tot timpul anului, din primăvară, cănd plantele incep să inflorească, pănă iarna, de sărbători, cănd totul este transformat intr-o feerie de lumini. Pentru cei pasionaţi de grădinărit, aici găsiţi seminţe de flori, calendare, ceaiuri, cataloage cu tipuri de seminţe sau cu cadouri pe care le puteţi face celor dragi.

×
Subiecte în articol: grădini celebre butchart