x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Pereti decorati in stil vintage

Pereti decorati in stil vintage

de Georgiana Teodorescu    |    21 Sep 2006   •   00:00
Pereti decorati in stil vintage

IDEI PENTRU CASA TA
Cand vine vorba de designul de interior al acestui sezon, nu exista limite. Epoca care a dat plasticul stralucitor, culorile fosforescente si o multime de imprimeuri inspirate din cele mai diverse stiluri si culturi se reintoarce.
IDEI PENTRU CASA TA
Cand vine vorba de designul de interior al acestui sezon, nu exista limite.
Epoca care a dat plasticul stralucitor, culorile fosforescente si o multime de imprimeuri inspirate din cele mai diverse stiluri si culturi se reintoarce.

Designul retro poate fi definit ca ciudat. Forme geometrice, culori indraznete, pereti texturati si cu imprimeuri contrastante sunt elementele ce il caracterizeaza. Aici nu exista reguli. Oricare dintre incaperile locuintei poate fi astfel decorata, indiferent de functiunea ei. Folosirea tapetului cu influente vintage este un mod inedit de a schimba radical fata casei, de a o personaliza, fara o renovare majora. Nu exista o schema cromatica mai buna ca alta. Totul se reduce la gusturile proprii.

NOUA COLECTIE

Osborne&Little este un nume de referinta in domeniul decoratiunilor pentru interioare. In fiecare an, colectiile prezentate de ei sunt reinnoite. Colectia de tapete prezentata aici se numeste "Vintage" si este disponibila la noi in tara prin Sasha Interiors. Ea propune o reproducere a imprimeurilor caracteristice unor stiluri de referinta dupa surse variate: mostre de tapet original din epoca Victoriana tarzie, carti, timbre sau fotografii vechi.

Cultura japoneza sau curentul OpArt (arta de a crea iluzii optice prin imprimeuri), aparut in anii ’60-’70, a fost, de asemenea, sursa de inspiratie pentru designerii care au creat aceasta colectie.

Ea poate fi definita ca amestec eclectic de nostalgie cu modernism- linii drepte, suveniruri florale si imprimeuri geometrice intr-o paleta de culori neasteptata. Acestor modele deosebite de tapet li se potrivesc materiale textile coordonate, prezentate in aceeasi colectie.

FLEXIBILITATE

Din colectia Vintage, unele modele se potrivesc doar caselor cu tematica, construite intr-un stil victorian tarziu ale caror interioare au fost gandite special pentru a fi decorate cu tapet. Dar un design frumos din secolul al XIX-lea ramane frumos pana astazi.

Multe dintre motivele de inspiratie se reinterpreteza pentru a putea fi potrivite si caselor moderne, care cer un strop din eleganta vremurilor trecute.




SFAT
Folosirea tapetului cu influente vintage este un mod inedit de a schimba radical fata casei, de a o personaliza, fara o renovare majora. Nu exista o schema cromatica mai buna ca alta. Totul se reduce la gusturile proprii. Solutiile finale se limiteaza la granitele imaginatiei dumneavoastra

SFATUL DESIGNERULUI

Daca moda anilor ’60-’70 s-a intors, si creatiile vestimentare actuale sunt puternic marcate de influente retro, amenajarile interioare ale acestui sezon preiau si ele aceleasi tendinte, aducand extravaganta si ineditul in casele noastre
×