x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Piscine pentru grădini mici

Piscine pentru grădini mici

de Adela Parvu    |    17 Iul 2008   •   00:00

Cine are norocul de a-şi face o casă cu grădină se gîndeşte automat şi la o piscină, mai ales în zilele toride de vară

Cine are norocul de a-şi face o casă cu grădină se gîndeşte automat şi la o piscină, mai ales în zilele toride de vară. Problema spaţiilor mici alocate locurilor verzi din jurul caselor nou construite este o consecinţă a preţului mare al terenului. Dar aproape în orice grădină există o soluţie pentru montarea unei piscine. Varietatea de modele şi stiluri în materie este atît de largă şi din punct de vedere al bugetului, încît chiar e păcat să nu existe o oază de prospeţime şi un motiv de relaxare ca acelea pe care le oferă piscinele. Pe de altă parte, se ştie că prezenţa unei piscine constituie un factor important în ridicarea valorii unei proprietăţi. Aşa că investiţia merită, atît din considerente de stil de viaţă, cît şi din cele de evaluare financiară ulterioară a casei.

 

Pentru toate bugetele

Cele mai scumpe piscine sînt cele îngropate, realizate cu finisaje luxoase, ca mozaicul, şi cu sisteme de filtrare performante, cu elemente de cascadă şi scenografie de lumini pe timp de noapte.

Pe lîngă finisaje şi echipamente de ultimă oră, o piscină este cu atît mai scumpă cu cît înglobează o serie de accesorii sofisticate. Viceversa duce la un preţ scăzut, dar şi un aspect mai puţin elegant. Cele mai ieftine sînt piscinele gonflabile, dar echipate cu sisteme de pompare şi filtrare. La mijloc se află piscinele de dimensiuni mai mici, dar cu o imagine prietenoasă, modele semiîngropate, bazinul acestora putînd fi frumos mascat şi integrat în amenajarea grădinii.

 

Obligatorii pentru piscină

Dar nu uitaţi faptul că o piscină nu este un lighean de mari dimensiuni umplut cu apă. Această apă trebuie tratată, iar o piscină adevărată are întotdeauna echipamente specifice, care asigură calitatea apei pe toată durata de folosinţă a piscinei. Apa trebuie tratată cu substanţe speciale care să-i menţină un anumit ph optim şi caracteristici igenice împotriva favorizării dezvoltării microorganismelor. Pe de altă parte, echipamentele piscinei asigură economia de apă, ne fiind necesară schimbarea ei de fiecare dată după folosirea ei, iar aceste cantităţi nu sînt deloc neglijabile. Aşa că nu vă hazardaţi să construiţi sau să improvizaţi o piscină, mai ales cînd aveţi atîtea variante eficiente şi fiabile pe piaţă.

 

Perfecte pentru familişti

Modelele semiîngropate şi cu forme rotunde se dovedesc a fi cele mai recomandate pentru grădinile mici. Ocupă mai puţin spaţiu, iar în jurul lor se pot face amenajări peisajistice frumoase, astfel încît grădina să apară ca un ansamblu unitar, nu ocupat în întregime de piscină. În jurul bazinului se pot face decoruri cu piatră artificială, cu lemn, iar imaginea finală a grădinii să apară ca fiind completată de piscină şi nu dedicată exclusiv ei. În plus, preţurile sînt foarte accesibile, în funcţie de model, dimensiuni şi gradul de sofisticare a echipamentelor, aceste piscine pot costa între 3.000 şi 5.000 de euro. Desigur, nu vă aşteptaţi să vă antrenaţi pentru olimpiadă în piscinele din această categorie, dar cu siguranţă că vă veţi bucura de ea alături de copii şi de prieteni. Pentru familiştii care nu ştiu ce fel de piscine li s-ar potrivi, aceştia pot să se orienteze cu încredere către piscinele semiîngropate cu forme rotunjite şi echipamente standard incluse. Şi ca să fiţi siguri că locul de unde le cumpăraţi este cel mai bun, optaţi pentru firmele care au experienţă şi recomandări în domeniu.

×
Subiecte în articol: piscina piscine dialog constructiv