x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Răşina, In amenajările interioare

Răşina, In amenajările interioare

02 Aug 2007   •   00:00

Intr-o epocă in care designul de interior atinge cote impresionante prin diversitate şi confort, intr-un moment in care aproape nimic din ceea ce se produce in serie nu ne mai poate surprinde, cuvăntul cheie este personalizarea.

Intr-o epocă in care designul de interior atinge cote impresionante prin diversitate şi confort, intr-un moment in care aproape nimic din ceea ce se produce in serie nu ne mai poate surprinde, cuvăntul cheie este personalizarea. Şi pentru că asta necesită lucru manual adaptat fiecărui spaţiu in parte şi totuşi tehnici bine conturate, cunoscute şi uşor utilizabile, totul se transformă in afacere. Au luat astfel naştere firme de decoraţiuni care işi propun să rupă graniţele banalului, prin transpunerea operelor de artă in elemente fixe din locuinţă. Din răndul lor face parte şi Gobbetto, o afacere milaneză de familie, care a fost fondată de Giancarlo Gobbetto şi şi-a inceput activitatea in 1960, avănd ca materie primă răşina sintetică, pentru acoperirea ingenioasă a podelelor, pereţilor şi a suprafeţelor decorative de tot felul.

Scurt istoric

Arhitectura italiană este recunoscută pentru acordarea unei importanţe majore fiecărui detaliu, iar in design pardoseala, atăt de interior căt şi de exterior, a primit un statut special, devenind obiect de studiu pentru artişti şi designeri de prestigiu.

Incă din antichitate pavimentul era realizat in concordanţă cu pereţii, cu elementele de mobilier, avănd aceeaşi textură, culoare şi model. Este principiul din care s-a născut primul produs Gobbetto-MONOSINT-paviment monolitic utilizat la inceput in halele industriale, puncte farmaceutice, fabrici alimentare, show-room-uri auto şi săli de spital. In 1980, o dată cu introducerea noilor game DEGA şi DEGA ART LINE, firma şi-a extins aria de realizări şi in sectorul arhitecturii civile, incluzănd locuinţe, spaţii comerciale, birouri, restaurante şi spaţii expoziţionale, randamentul Gobbetto fiind imbogăţit cu o gamă variată de modele şi soluţii dintre cele mai interesante.

Culori personalizate, opace, strălucitoare, finisate cu metale preţioase, sau efecte abstracte, au făcut celebre aceste pardoseli. Inglobarea in masa pardoselii a unor materiale ca fragmente de geam colorat, granule de marmură, pietre de rău, flori sau frunze naturale, a permis producerea acestora intr-o manieră irepetabilă.

Răşina se bucură de rezistenţă mecanică şi chimică, facilitează curăţenia şi rezistă la coroziune.

In ultimii ani, ramura de producţie a pardoselilor pentru interior a fost invăluită de noi idei şi soluţii tehnice, putăndu-se acum realiza şi la exterior pentru curţi, pietonale, pieţe şi spaţii publice. DEGA CARPET este soluţia pe bază de răşină pentru pavimentele exterioare, fiind o substanţă ecologică, antialunecare, ce realizează un echilibru perfect cu mediul inconjurător. Evoluţia firmei Gobbetto este una ascendentă, menţinăndu-se mereu la curent cu ultimele cerinţe de pe piaţa de specialitate atăt cerinţe ale arhitecturii contemporane, căt şi ale vieţii de zi cu zi.

Utilizare

Faimoşi designeri de interior şi de obiect au colaborat de-a lungul timpului cu compania Gobbetto. Printre ei se află Andrea şi Jacopo Ferrari, Enzo Bua, Angela Ardessori, Milo Lungo, Goto Tsukasa, care şi-au implementat ideile pe piaţa italiană de design cu ajutorul răşinii. Utilizată la pardoselile grădiniţelor (pentru realizarea diferitelor jocuri sau transpunerea poveştilor), in restaurante cu specific, in institute astronomice (la realizarea machetelor cu forma şi culoarea planetelor, constelaţiilor) etc., răşina Gobbetto are o

Flexibilitate neingrădită.

In locuinţe se poate utiliza nu numai pentru placări la nivelul orizontal, ci şi in plan vertical, pereţii putănd fi imbrăcaţi complet cu răşină sintetică pentru inlocuirea tapetului şi avănd o rezistenţă mult mai bună in timp. Răşinile pot fi utilizate şi ca panouri separatoare, pentru băi, bucătării şi holuri.

×
Subiecte în articol: idei pentru casa ta