x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Spoturi pentru gradina

Spoturi pentru gradina

de Adela Parvu    |    10 Aug 2006   •   00:00

IN AER LIBER
Iluminat discret, dar spectaculos, pe timp de noapte
IN AER LIBER
Iluminat discret, dar spectaculos, pe timp de noapte

Dupa euforia corpurilor de iluminat pentru gradina, asa-numitii "pitici" cu globuri in varf ori stalpi mai minimalisti, a venit momentul unei noi solutii mai putin experimentate la noi: spoturile exterioare. Discrete, rezistente si elegante, ele pot transforma imaginea unui spatiu verde pe timp de noapte. Germanii de la Inno Sign, companie specializata in producerea de sisteme de iluminat, au creat o gama frumoasa de spoturi exterioare ce pot fi conectate la sursa de electricitate printr-o modalitate ingenioasa de cabluri. Totul se deruleaza simplu, eficient in stil nemtesc pentru un rezultat garantat.

MATERIALE CALITATIVE

Pentru conditii de vreme extrema, cum se intampla tot mai des la noi, spoturile pot fi o solutie binevenita, care nu se lasa cu deteriorari ca si in cazul corpurilor de iluminat gen stalpi. Sticla spoturilor este foarte rezistenta, iar becurile - de calitate, astfel incat durata de viata a acestora sa fie cat mai mare, iar deranjul schimbarii acestora, evident cat mai mic.

Spoturile sunt perfecte mai ales pentru marcarea aleilor pavate sau nu, a podetelor existente in spatiul verde de afara, dar la fel de bine pot folosi la zona de acces spre usa principala a casei ori spre garaj. Ideale sunt pentru zonele unde exista scari de acces sau denivelari de teren ce fac parte din ansamblul zonelor de trafic.

VARIATOR DE LUMINA

Pentru cei care vor mai multa atmosfera, pot integra aceste spoturi intr-un sistem ceva mai complex, care sa permita varierea intensitatii luminii. Variatorul poate fi instalat ca un intrerupator in casa, dar poate fi conectat la o retea de senzori care sa permita reglarea intensitatii luminii prin intermediul unei telecomenzi. Astfel, o seara petrecuta in spatiul gradinii sau al terasei poate fi foarte romantica si cu o lumina mai slaba. In schimb, cu acelasi sistem de spoturi se poate avea o intensitate mai mare a luminii pentru vizibilitate crescuta, cum ar fi in cazul unei petreceri.

In magazinele de la noi se gasesc astfel de spoturi, in special la firmele care sunt specializare in comertul corpurilor de iluminat casnice si profesionale.


Daca va da batai de cap asortarea corpurilor de iluminat exterioare cu vegetatia gradinii, puteti sa alegeti acum spoturile exterioare. Sistemul de cabluri se mascheaza in pamant, iar luminile par a straluci de pe marginea aleilor de acces
×