x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Superba Magnolia

Superba Magnolia

20 Apr 2006   •   00:00
Superba Magnolia
MEREU VERDE
Magnolia este unul dintre cei mai frumosi arbusti sau arbori care infloresc primavara. Magnolia grandiflora, stelata si virginiana sunt cele mai indragite, iar hibridul soulangiana ocupa in mod sigur locul intai. De fapt, acesta din urma este cel mai raspandit la noi in tara, atat in gradinile particulare, cat si in gradini botanice si parcuri.

INGRIJIRE

Arbustii se amplaseaza individual in gradini, in curti interioare si uneori in ghivece de mari dimensiuni, daca ne referim la Magnolii mai scunde ca varietate sau ca varsta. Prefera soluri bogate in substante nutritive, care sa se dreneze bine si sa aiba reactie acida (pH 6,5). Magnolia tolereaza scurte perioade de umiditate ridicata la radacina si creste frumos in soare direct sau umbra partiala. Nu este una dintre acele plante frecvent atacate de daunatori, dar mici probleme pot sa apara. Insa, cu tratamentul potrivit aplicat promt, totul se poate rezolva. Crengile sunt fragile si se intampla ca o furtuna mai puternica sa le rupa. Pana si taierile de corectare a coroanei se pot vindeca greu. Radacinile se intind mai mult decat la alti arbusti, motiv pentru care transplantarea Magnoliei se face cu dificultate.

DE UNDE VA PUTETI CUMPARA MAGNOLIA?

Daca sunteti din Bucuresti aveti mai multe sanse sa va alegeti arbustul dorit pentru ca sunt mai multe surse. Magazinele Romstal Garden furnizeaza Magnolii de aproximativ 2 m plantate in containere. In magazinele de specialitate de pe centura orasului aveti, de asemenea, sanse sa gasiti. In reteaua de hipermarketuri Metro au fost puse in vanzare, in urma cu cateva saptamani, plante mai scunde de 1 m. Preturile variaza in functie de varietate, de dimensiune si magazin, de la 40 RON pana la 500 RON. Si pentru ca Magnolia genereaza adevarate pasiuni, va sfatuiesc sa comparati atent ofertele si sa alegeti ce e cel mai potrivit pentru dumneavoastra.

CALITATI DECORATIVE
Apreciata pentru florile sale spectaculoase si pentru parfumul care le insoteste, Magnoliile au frunze mari, stralucitoare si fructe interesante. Florile pot fi albe, roz sau purpurii, cu dimensiuni de la numai cativa cm pana la cativa zeci de cm. Daca incercati sa inmultiti Magnolia din seminte este posibil ca ea sa nu infloreasca multi ani. Uneori, dupa 3 ani de dezvoltare planta face flori. Alteori este nevoie de 15-20 ani pana la acest moment incantator. Fructele roscate apar din septembrie pana in noiembrie si prezinta o atractie deosebita pentru pasari. In peisajul de iarna, fructele de Magnolia sunt pline de farmec.
×
Subiecte în articol: magnolia