x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Tendintele pentru decoratiuni interioare in anul 2007

Tendintele pentru decoratiuni interioare in anul 2007

de Otilia Vintilă-Bolchiş    |    18 Ian 2007   •   00:00

AFLA CE E NOU
Lemnul masiv, piesa de rezistenta a sezonului
AFLA CE E NOU
Lemnul masiv, piesa de rezistenta a sezonului
Lemnul, pielea si cristalul sunt combinate cu stil, oferind o imagine curata, simpla dar si deosebit de functionala.O patina stralucitoare data lemnului masiv, in culoarea mierii de albine, este deosebit de relaxanta si permite combinarea cu usurinta a elementelor moderne din aluminiu sau inox

Forma spatiului, mobilierul, lumina, decoratiunile, toate participa la crearea unui ambient. Cel mai bine este ca la amenajarea unui camin sa avem o idee clara despre cum am vrea sa arate. Asta, bineinteles, dupa o exprimare sincera a propriilor nevoi si preferinte si dupa o documentare facuta in acest sens. (Doua resurse bune pentru documentare, le-am prezentat in pagina 5). Decoratiunile pot face mare lucru intr-un interior daca se tine cont si se respecta cu strictete faptul ca ele participa, personalizeaza si accentueaza aceasta idee sau tema pe care am ales sa ne bazam intreaga amenajare. Care ar fi tendintele pentru anul 2007? Am ales sa le conturam macar, cu putin inainte ca marile targuri de gen "sa-si arate fortele". Am facut-o cu ajutorul unor persoane avizate, reprezentante ale unei marci cu experienta in domeniu, Sarra Blu’.

REINTOARCEREA LA NATURA

Se poate merge pe linia clasica sau pe cea moderna. Dupa decizia referitore la tipul de amenajare, mobilierul este cel care da tonul decoratiunilor ce vor fi achizitionate ulterior.

"Pentru anul 2007, tendinta sta sub deviza «reintoarcerea la natura»", atrage atentia dl Gabriel Trandafir, director marketing Sarra Blu’. Astfel, lemnul joaca un rol decisiv in amenajari. Chiar si in cele mai moderne, locul central este luat de piese de lemn masiv. Pentru linia moderna, simpla, materialele cel mai des intanite sunt pielea naturala, sticla, inoxul si, mai nou, lemnul masiv. Modularitatea mobilierului, care face ca acesta sa fie flexibil si usor de recompus, destinat zonei de zi este o alta caracteristica importanta. Elegantele rafturi suspendate si luminate pe ambele fete pun in valoare atat mobilierul, cat si obiectele decorative expuse.

  • foto: SARRA BLU’
  • ×