x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Trucul simplu care te ajută să ai rufe curate și strălucitoare. Singurul program al mașinii de spălat pe care trebuie să-l folosești

Trucul simplu care te ajută să ai rufe curate și strălucitoare. Singurul program al mașinii de spălat pe care trebuie să-l folosești

de Redacția Jurnalul    |    04 Iun 2024   •   20:30
Trucul simplu care te ajută să ai rufe curate și strălucitoare. Singurul program al mașinii de spălat pe care trebuie să-l folosești
Sursa foto: Hepta

Un truc simplu te ajută să ai haine curate și strălucitoare. În plus, este suficient să folosești un singur program al mașinii de spălat pentru a obține rufe dezinfectate și a evita uzura țesăturilor.

Introducerea unei pungi de plastic în mașina de spălat te ajută să ai rufe curate și strălucitoare. Aceasta își protejează articolele delicate, cum ar fi ciorapii ori articolele de îmbrăcăminte din materiale fine deoarece permit apei și detergentului să treacă prin ele dar previn, în același timp, deteriorarea hainelor în timpul ciclului de spălare.

Pungile de plastic colectează scamele și părul de animale, reducând astfel cantitatea de scame care rămâne pe haine după spălare.

Această metodă va produce mai multă spumă și va ține departe părul și scamele de pe textile. Datorită electricității statice generate de frecare a pungii, hainele nu vor mai avea scame, care se vor atașa la punga de plastic.

Singurul program al mașinii de spălat pe care trebuie să-l folosești

Un singur program al mașinii de spălat este necesar pentru spălare și acesta este ciclul „express”.

Cercetările de laborator arată că inclusiv articolele foarte murdare pot fi curățate și dezinfectate complet utilizând ciclul „express”, cunoscut și ca „spălare rapidă” sau „spălare în 30 de minute” la anumite modele de mașini de spălat. În plus, este suficient de scurt pentru a nu degrada țesăturile. 

Folosirea unui ciclu mai lung provoacă uzura și deteriorarea mai rapidă a hainelor, prosoapelor și lenjeriilor, necesitând înlocuirea lor mai frecventă, pe lângă consumul inutil de apă și energie, notează spynews.ro.

×