x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Casa Un pat in plus pe spatii mici

Un pat in plus pe spatii mici

de Georgiana Teodorescu    |    07 Dec 2006   •   00:00


Din sumar: Editorial - Cainele de paza al birocratiei / Despre calitatea aerului pe care il respiram la noi acasa / Afla ce e nou / Activitati specifice sezonului de iarna / Relatia cu agentul imobiliar / Lemn, pasiune si inspiratie / Raportul perfect / Fascinatia fantanilor / Arhitectura simpla, cu influente rustice / Coordonatele esentiale in constructia gradinii / Royal Flora Ratchaphruek 2006 / ""Am plantat gresit magnolia"" /


IDEI PENTRU CASA TA

Solutii practice si confortabile de amenajare a locurilor de dormit provizorii in cadrul locuintelor mici - piese de mobilier, flexibile si multifunctionale In viata oricarei familii, o data sau poate de mai multe ori pe an, cand rudele sau prietenii de departe ne viziteaza pentru mai multe zile sau chiar saptamani, se creeaza nevoia sporirii locurilor de dormit. De cele mai multe ori se recurge in astfel de situatii la paturile, somierele si dormezele de rezerva. Cand spatiul locuintei ne permite, ele se gasesc la vedere, armonios integrate interiorului. Insa, pentru situatia in care nu dispunem de o locuinta destul de spatioasa, ingeniozitatea designerilor de mobilier propune un numar diversificat de solutii pentru realizarea, de la caz la caz, a acestui loc de dormit suplimentar.

VARIANTE

In aceste situatii se recomanda includerea in interioarele noastre a unor piese de mobilier multifunctionale: somiere ascunse in postamente, paturi cu saltele de rezerva, paturi cu schelet metalic, proiectate pentru metamorfozari lesnicioase in paturi suprapuse, sau rabatabile la perete, ascunse in casete de lemn, care peste zi devin suporturi pentru tablouri si obiecte decorative. In toate situatiile trebuie urmarit atat confortul, cat si inlaturarea oricaror primejdii de accidente si nu in ultimul rand integrarea volumetrica si cromatica armonioasa a acestor piese speciale de mobilier in compozitia de ansamblu a camerei.

BOCONCEPT

Spatiile mici necesita solutii de amenajare flexibile, pentru ca activitati succesive sa se poata desfasura in aceeasi zona a locuintei pe parcursul unei zile intregi. Si pentru ca multi dintre noi locuiesc in astfel de case, marile firme producatoare de mobilier si-au aplecat in mod special atentia asupra acestui sector si au creat in cadrul programelor promovate de ei sectiuni dedicate special locuintelor cu dimensiuni reduse. Firma BoConcept, originara din Danemarca, a lansat pe piata o serie de piese de mobilier multifunctionale, destinate caselor mici, iar pe site-ul lor de internet (www.boconcept.ro), la sectiunea "Design si idei" rubrica "Locuinte mici" gasiti o multitudine de idei si solutii interesante pentru amenajarea acestor spatii.

Sfatul designerului

Pentru ca majoritatea oamenilor nu-si permite alocarea pentru oaspeti a unei intregi incaperi din cadrul locuintei, va prezentam cateva variante de improvizare a unui loc de dormit suplimentar in caz de nevoie.

Etapele de extindere a pieselor de mobilier concepute sa asigure locuri de dormit sigure sI confortabile pentru oaspeti

Taburete care se transforma intr-un confortabil loc de dormit noaptea si intr-un necesar loc pentru relaxare pe perioada zilei
×
Subiecte în articol: mobilier