
Un alt aspect important este timpul de marinare. trebuiesă lași carnea la rece în marinadă pentru cel puțin 4-6 ore, dar cel mai bine peste noapte. În acest timp, acizii și aromele pătrund în fibrele cărnii, iar rezultatul este o friptură mai suculentă, mai fragedă și profund parfumată. Marinada nu trebuie să acopere gustul mielului.
Fiecare rețetă de marinadă este concepută pentru a acoperi până la un kilogram de miel.
Marinadă grecească
Această marinadă grecească pentru miel este plină de aromă și va infuza cotletele de miel și fripturile de miel cu o notă vibrantă, citrică și acidulată. Combinarea de ierburi și condimente caracteristice bucătăriei grecești completează mielul într-un mod excepțional.
Ingrediente
- 5 linguri de ulei de măsline
- 3 căței de usturoi, zdrobiți și tocați
- sucul de la 2 lămâi mari
- 2 lingurițe de oregano uscat
- 2 lingurițe de rozmarin uscat
- 2 lingurițe de cimbru uscat
- 2 lingurițe de sare
- 1 linguriță de piper negru
Mod de preparare
Se amestecă toate ingredientele până se omogenizează.
Marinadă din oțet balsamic
Această marinadă de miel plină de aromă combină un număr mic de ingrediente obișnuite pentru a crea un amestec delicios de arome acrișoare și dulci.
Ingrediente
- 6 linguri de ulei de măsline
- 4 linguri de oțet balsamic
- 2 lingurițe de rozmarin uscat
- 1 linguriță de sare
- 1 linguriță de piper negru
Mod de preparare
Ingredientele se pun într-un bol și se amestecă cu un tel mic până se încorporează.
Marinadă cu miere și mentă
Menta și mielul sunt o combinație clasică, populară în bucătăriile europene, orientale și asiatice. Combinația oferă o prospețime deosebită preparatelor tale din miel.

Ingrediente
- 4 linguri de ulei
- sucul de la 2 lămâi
- 1 linguriță de fulgi de ardei iute, după gust
- 2 linguri de miere
- 1 lingură de mentă uscată
Mod de preparare
Ingredientele se amestecă până se obține o compoziție omogenă.
Marinadă italiană
Această marinadă de stil italian pentru miel are o aromă bogată și complexă care se potrivește perfect cu mielul. Este ideală pentru a completa o varietate de garnituri, inclusiv legume la grătar, salate proaspete sau chipsuri crocante.
Ingrediente
- sucul de la 2 lămâi
- 6 linguri de ulei de măsline
- 3 linguri de oțet de vin roșu
- 4 căței de usturoi, zdrobiți apoi tocați
- 3 lingurițe de cimbru uscat
- 3 lingurițe de oregano uscat
- 3 lingurițe de busuioc uscat
- 2 lingurițe de sare
- 1 linguriță de piper negru
Mod de preparare
Toate ingredientele se pun într-un bol suficient de mare și se amestecă bine astfel încât să se omogenizeze bine.
Marinadă hoisin
Sosul hoisin, care provine din bucătăria cantoneză din China, este un sos dulce și aromat, utilizat de obicei atât ca acompaniament, cât și ca ingredient de gătit.
Ingrediente
- 4 linguri de sos hoisin
- 3 linguri de oțet de orez
- 2 linguri de sos de soia
- 6 căței de usturoi, zdrobiți și tocați
- 1 lingură de miere
- 4 linguri de ceapă verde, tocată
- 1 linguriță de sare
Mod de preparare
Se amestecă bine ingredientele până când sosul devine omogen, potrivit a1.ro.