GARGANTUA SI PANTAGRUEL
Nici eu nu mai stiu pe unde o sa mai poposim astazi... Sunt atatea tari si atatea locuri frumoase care merita vazute. Dar mai ales atatea ispite gastronomice! Iar cu mancarea nu e de glumit! Mai treci peste suparare, mai uiti de nemultumiri, de tradari sau deceptii, dar cu un om flamand nu e bine sa te pui! Asa ca, stiti cum se spune: "paza buna trece primejdia rea!". Astazi megem in Algeria. O adevarata bogatie culinara!
O data ajunsi aici veti intalni la tot pasul restaurante cu mancaruri traditionale din aproape toate tarile. Dar ce rost are sa degustati aceleasi preparate din care va infruptati zi de zi cand, in sfarsit, aveti sansa sa incercati ceva nou?
Si, cum orice experienta noua nu poate fi decat placuta, puteti incepe cu o "Kemia". O supa preparata din morcovi, rosii, ceapa, fructe de mare, melci si peste, servita de algerieni pe post de energizant. Dupa cum ati putut remarca de-a lungul calatoriilor noastre gastronomice, fiecare popor, in functie de stilul de viata si de preferinte, isi manifesta afinitatea catre anumite feluri de mancare. Fie ele cu carne, peste sau legume!
CIAKCIUKA |
INGREDIENTE: un kilogram de cartofi,
9 linguri cu ulei,
7 cepe taiate marunt, 7 ardei grasi, 8 carnati din carne de oaie,
500 g rosii, 5 oua, cimbru, sare, piper.
PREPARARE: Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, dupa care se taie cubulete. Carnatii se pun la prajit in uleiul incins. In acelasi ulei se calesc cartofii, ceapa, ardeii si rosiile taiate rondele fine. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Peste toate aceste ingrediente se adauga cimbru si se amesteca bine. Se face o omleta si se pune pe un platou, iar in mijlocul ei se rastoarna mancarea obtinuta.
|