Există din ce in ce mai multe argumente că fructele şi legumele proaspete nu sunt numai alimente, ci şi adevărate remedii naturale care ajută la păstrarea sau redobăndirea sănătăţii organismului.
Există din ce in ce mai multe argumente că fructele şi legumele proaspete nu sunt numai alimente, ci şi adevărate remedii naturale care ajută la păstrarea sau redobăndirea sănătăţii organismului.
Sucurile de legume sunt regeneratoare şi reconstructoare pentru organism. Bineinţeles, pentru că tot suntem la capitolul vegetarianism, nu puteam să nu vorbim despre importanţa majoră a sucurilor naturale. Partea vitală a legumelor este ascunsă in fibre, de aceea legumele crude trebuie folosite in intregime, pentru a se obţine un amestec destul de concentrat şi din care să rezulte sucul mult dorit.
Combinaţii
O atenţie deosebită trebuie acordată şi alegerii fructelor şi legumelor din care se stoarce sucul. Acestea trebuie să aibă o culoare căt mai naturală şi să fie utilizate in vederea obţinerii sucului, căt mai curănd cu putinţă, pentru a nu-şi pierde din prospeţime. Pentru cei mai mulţi vegetarieni, alimentaţia este una din principalele probleme. Sucurile de legume, precum cele de sfeclă roşie, de morcovi, dar şi combinaţia inedită dintre acestea, nu pot lipsi de pe masa multor vegetarieni. In cazul in care v-aţi decis să abordaţi o asemenea metodă, nu uitaţi să consumaţi căt mai multe sucuri. Sănătatea dumneavoastră este vitală.
Suc de legume combinate
Ingrediente: un dovlecel mic, două roşii, o legătură de busuioc proaspăt, un castravete, o crenguţă de roşii cherry.
Preparare: Se curăţă dovlecelul de coajă şi seminţe, se spală şi se taie in cubuleţe. Se zdrobeşte cu mixerul şi se trece prin tifon. Se curăţă roşiile şi castravetele, roşiile se taie mărunt, iar castravetele se dă pe răzătoare. Se amestecă. Se ornează cu busuioc şi cu roşii cherry.
Suc de mere şi ţelină
Ingrediente: două mere, o ţelină mică, o lămăie, două linguri de zahăr.
Preparare: Se spală merele, se taie cubuleţe, lăsănd deoparte două felii pentru ornament. Se stropesc merele cu zeama unei jumătăţi de lămăie şi se lasă deoparte. Se curăţă ţelina şi se taie bucăţi. Se amestecă
merele cu ţelina şi se trec prin storcător. Se adaugă lămăia rămasă tăiată in cubuleţe şi se pune in pahare. Băutura se serveşte decorată cu felii de măr şi cu o frunză de ţelină.