x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Atenție la produsele din pește. Detaliul înscris pe ambalaj

Atenție la produsele din pește. Detaliul înscris pe ambalaj

de Redacția Jurnalul    |    05 Feb 2024   •   15:45
Atenție la produsele din pește. Detaliul înscris pe ambalaj
Sursa foto: Hepta

Carnea de pește este foarte sănătoasă însă trebuie să fim atenți atunci când o cumpărăm pentru că poate fi nocivă, în anumite situații.

Este important să știi că ambalajul trebuie să conțină un anumit cod. Este vorba despre un cod FAO, care se referă la originea peștelui și locul din care a fost capturat de către pescari. Consumatorii pot să afle astfel că a fost luat dintr-un loc sigur.

Dacă acest detaliu nu apare pe ambalaj, este posibil ca pescarii să ascundă originea peștelui, iar consumatorii nu mai au garanția că ceea ce mănâncă este sigur pentru sănătatea lor.

Ambalajul în care peștele este vândut trebuie să fie în stare perfectă, fără să fie lovit sau bombat, în cazul conservelor. Un alt pericol este și apariția petelor de rugină pe ambalajele din metal.

Atenție la zonele de capturare

Persoanele care achiziționează pește trebuie să fie atenți și la zona din care a fost capturat, întrucât nu toate oferă siguranța de care este nevoie.

Conform specialiștilor, consumatorii trebuie să evite peștele care vine din Oceanul Pacific. Acest lucru este indicat de codurile FAO 61, 67, 71, 77, 81, 87 și 88.

Modul în care arată ambalajul în momentul în care este cumpărat de pe raft este foarte important, căci acesta poate indica faptul că un produs este proaspăt sau stricat. Niciun ambalaj nu trebuie să fie deteriorat, potrivit spynews.ro.

×
Subiecte în articol: peste ambalaj