Ingrediente: un pachet foi de plăcintă, două mere, 400 g coacăze roşii, o lămâie, o portocală, 60 g zahăr, 200 g migdale, 100 g fistic, 120 g miere, 130 g unt, 10 g scorţişoară, 2 g nucşoară, 2 g cardamon, 2 g cuişoare, 3 pliculeţe zahăr vanilinat.Mod de preparare:
1 Merele se curăţă de coajă şi căsuţa cu seminţe şi se taie cuburi. Coacăzele se spală, se curăţă de codiţe şi se pun peste mere.
2 Se pun într-un bol, se presară cuişoarele, nucşoara, cardamonul şi jumătate din scorţişoară.
3 Se adaugă zahărul şi migdalele şi se pasează cu un blender până se obţine un amestec mai gros.
4 Foile de plăcintă se ung cu unt topit amestecat cu restul de scorţişoară şi zahărul vanilinat, se aşază jumătate din ele una peste alta şi se pun într-o tavă unsă cu unt.
5 Se presară sau se toarnă deasupra umplutura, se acoperă toată foia apoi deasupra se aşază restul de foi.
6 Se crestează sub diferite forme, se coace la foc mediu 25-30 de minute apoi se lasă să se răcească.
Sfat: Se fierbe un sirop din miere, suc de lămâie şi portocale şi se toarnă peste baclava.
Băutura: –
Citește pe Antena3.ro


