x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Baclava cu mere şi coacăze

Baclava cu mere şi coacăze

06 Ian 2011   •   17:16
Baclava cu mere şi coacăze
145258-bucate13-20-page-4-image-0002.jpgIngrediente: un pachet foi de plăcintă, două mere, 400 g coacăze roşii, o lămâie, o portocală, 60 g zahăr, 200 g migdale, 100 g fistic, 120 g miere, 130 g unt, 10 g scorţi­şoară, 2 g nucşoară, 2 g cardamon, 2 g cuişoare, 3 pliculeţe zahăr vanilinat.

Mod de preparare:
1 Merele se curăţă de coa­jă şi că­suţa cu seminţe şi se ta­ie cu­buri. Coacăzele se spală, se cu­ră­ţă de codiţe şi se pun peste me­re.

2 Se pun într-un bol, se presară cuişoarele, nucşoa­ra, cardamonul şi jumătate din scor­ţişoară.

3 Se adaugă zahărul şi mig­da­lele şi se pa­sea­ză cu un blender până se obţine un amestec mai gros.

4 Foile de plăcintă se ung cu unt topit amestecat cu restul de scorţişoară şi zahărul vanilinat, se aşază jumătate din ele una peste alta şi se pun într-o tavă unsă cu unt.

5 Se presară sau se toarnă deasupra umplutura, se acoperă toată foia apoi deasupra se aşază restul de foi.

6 Se crestează sub diferite for­me, se coace la foc mediu 25-30 de minute apoi se lasă să se răcească.

Sfat: Se fierbe un sirop din mie­re, suc de lămâie şi portocale şi se toar­nă peste baclava.
Băutura:

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate dulci baclava