x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Banitsa sau plăcintă cu brânza și iaurt

Banitsa sau plăcintă cu brânza și iaurt

de Andreea Tiron    |    22 Iul 2023   •   06:40
Banitsa sau plăcintă cu brânza și iaurt
Sursa foto: Cumvaplace.ro

Banitsa sau plăcinta cu brânză și iaurt vine de pe meleaguri bulgărești și seamănă foarte bine cu plăcinta dobrogeană, cum o știm noi.

Potrivit cumvaplace.ro, ingredientele nu sunt multe, rețeta se face foarte ușor și în doar 15 minute ați și dat-o la cuptor!

INGREDIENTE

  • 1 pachet de foi fine de plăcintă (15 foi)

  • 100 g unt topit

  • 400 g brânză de capră (sau feta ori sirene)

  • 300 g iaurt de bivoliță (sau de capră)

  • 3 ouă + 1 gălbenuș

  • Sare

  • Piper

CUM SĂ FACEȚI

  • Mărunțiți brânza într-un castron, adăugați iaurtul și încorporați treptat ouăle, amestecând bine după fiecare. Puneți sare și piper după gust.
  • Suprapuneți trei foi de plăcintă, stropindu-le cu unt topit pe fiecare în parte. Puneți deasupra o parte din crema de brânză și iaurt și rulați. Repetați pașii. Nouă ne-au ieșit 5 astfel de rulouri.
  • Tapetați tava de aragaz cu hârtie de copt. Așezați în centru primul rulou și dați-i formă de melc. Puneți de jur împrejur, în cerc, și celelalte rulouri.
  • În untul topit rămas adăugați gălbenușul și bateți bine. Ungeți plăcinta cu brânză și iaurt și coaceți, la 200 de grade, 25-30 de minute, până devine aurie.
  • Banitsa sau plăcinta cu brânză și iaurt e grozavă și caldă, și rece. Și dacă ați avea lângă ea și o bere sau un vin alb, chiar rose, am spune că ați ales perfect.

REȚETĂ VIDEO

Banitsa

×