Potrivit cumvaplace.ro, ingredientele nu sunt multe, rețeta se face foarte ușor și în doar 15 minute ați și dat-o la cuptor!
INGREDIENTE
-
1 pachet de foi fine de plăcintă (15 foi)
-
100 g unt topit
-
400 g brânză de capră (sau feta ori sirene)
-
300 g iaurt de bivoliță (sau de capră)
-
3 ouă + 1 gălbenuș
-
Sare
Citește pe Antena3.roCe locuri poți să vizitezi în Maramureș dacă mergi de Crăciun sau Revelion în 2024. Cele mai frumoase obiective turistice iarna -
Piper
CUM SĂ FACEȚI
- Mărunțiți brânza într-un castron, adăugați iaurtul și încorporați treptat ouăle, amestecând bine după fiecare. Puneți sare și piper după gust.
- Suprapuneți trei foi de plăcintă, stropindu-le cu unt topit pe fiecare în parte. Puneți deasupra o parte din crema de brânză și iaurt și rulați. Repetați pașii. Nouă ne-au ieșit 5 astfel de rulouri.
- Tapetați tava de aragaz cu hârtie de copt. Așezați în centru primul rulou și dați-i formă de melc. Puneți de jur împrejur, în cerc, și celelalte rulouri.
- În untul topit rămas adăugați gălbenușul și bateți bine. Ungeți plăcinta cu brânză și iaurt și coaceți, la 200 de grade, 25-30 de minute, până devine aurie.
- Banitsa sau plăcinta cu brânză și iaurt e grozavă și caldă, și rece. Și dacă ați avea lângă ea și o bere sau un vin alb, chiar rose, am spune că ați ales perfect.
REȚETĂ VIDEO
Banitsa