x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Bărcuţe cu cremă de castane

Bărcuţe cu cremă de castane

17 Ian 2011   •   18:18
Bărcuţe cu cremă de castane
146952-bucate13-20-page-4-image-0002.jpgIngrediente: 200 g unt, 3 g sare, 85 g zahăr pudră, 375 g făină, două pliculeţe zahăr vanilinat, un ou, 400 g castane, 325 g zahăr tos, 125 ml frişcă, 200 ml apă, esenţă de vanilie, o linguriţă cu scorţişoară, o lămâie, o portocală, mentă verde.

Mod de preparare:
1 Se mixează oul cu untul, sa­rea, zahărul pudră şi un plicu­leţ de zahăr vanilinat. Se adaugă făi­na şi se frământă până se obţi­ne un aluat potrivit de tare.

2 Se înfăşoară în folie alimentară şi se introduce la rece 30 de minute. Se întinde o foaie subţire, se decupează ovale şi se aşază în forme de tartă unse cu unt.

3 Se înţeapă cu furculiţa din loc în loc ca să nu se umfle la copt, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 15-20 de minute. Se lasă să se răcească două minute în forme, apoi se scot pe un grătar.

4 Castanele se crestează pe o parte, se introduc într-o oală cu apă şi se fierb până se desfac şi se înmoaie. Se scurg de apă, se decojesc şi miezul se pasează.

5 Zahărul se fierbe cu apa până de­­vine un sirop, se adaugă za­hă­­rul vanilinat şi o linguriţă cu esen­ţă de vanilie şi se toarnă peste piu­reul de castane. Se adaugă frişca, se mixează, se lasă să se răcească şi se umplu formele de tartă.

Sfat: La umplutură se mai pot adăuga scorţişoară, coajă de lă­mâ­ie sau portocală şi mentă.
Băutura: Suc de fructe

×
Subiecte în articol: preparate dulci