Mod de preparare:
1 Se mixează oul cu untul, sarea, zahărul pudră şi un pliculeţ de zahăr vanilinat. Se adaugă făina şi se frământă până se obţine un aluat potrivit de tare.
2 Se înfăşoară în folie alimentară şi se introduce la rece 30 de minute. Se întinde o foaie subţire, se decupează ovale şi se aşază în forme de tartă unse cu unt.
3 Se înţeapă cu furculiţa din loc în loc ca să nu se umfle la copt, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu 15-20 de minute. Se lasă să se răcească două minute în forme, apoi se scot pe un grătar.
4 Castanele se crestează pe o parte, se introduc într-o oală cu apă şi se fierb până se desfac şi se înmoaie. Se scurg de apă, se decojesc şi miezul se pasează.
5 Zahărul se fierbe cu apa până devine un sirop, se adaugă zahărul vanilinat şi o linguriţă cu esenţă de vanilie şi se toarnă peste piureul de castane. Se adaugă frişca, se mixează, se lasă să se răcească şi se umplu formele de tartă.
Sfat: La umplutură se mai pot adăuga scorţişoară, coajă de lămâie sau portocală şi mentă.
Băutura: Suc de fructe
Citește pe Antena3.ro