Berarii germani vor înscrierea în patrimoniul UNESCO a imperativului de puritate, care prevede din secolul al XVI-lea ca berea germană să cuprindă patru ingrediente, a anunţat azi federaţia berarilor.
Acest 'decret de puritate a berii' a fost emis în Bavaria, în 1516 şi s-a extins încet-încet pe tot teritoriul german. El limitează compoziţia berii la patru ingrediente: orz, hamei, apă şi drojdie.
Chiar dacă regula mai are şi excepții, majoritatea berarilor germani fabrică berea din cele patru ingrediente, arată federaţia într-un comunicat, notează Agerpres.ro Circa 5.000 mărci de bere nu conţin nimic altceva.
'Decretul de puritate garantează un grad de securitate invidiat de alţi actori din industria agro-alimentară', spune preşedintele federației, Hans-Georg Eils. Înscrierea în patrimoniul mondial ar fi pentru această regulă 'o onoare şi, în acelaşi timp, o motivaţie'.