x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Berea din făină de greieri a fost inventată de un student din Cluj. Preț și beneficii

Berea din făină de greieri a fost inventată de un student din Cluj. Preț și beneficii

de Redacția Jurnalul    |    14 Iun 2023   •   19:15
Berea din făină de greieri a fost inventată de un student din Cluj. Preț și beneficii
Sursa foto: Hepta

Un student din Cluj a reușit să producă o bere din făină de greieri. El și-a prezentat invenția la Festivalul Produsului.

Comisia Europeană a autorizat comercializarea greierilor de casă, din specia Acheta domesticus, din anul 2022. Este a treia insectă aprobată pentru consum în UE. 

Tânărul inventator învață la USMAV Cluj-Napoca și a creat un tip de bere brună din făină de grâu. Aceasta are o alcoolemie de 6,5% și este mai nutritivă decât berea tradițională. 

„Pudra de greieri are un gust asemănător cu floarea soarelui prăjită. Ajută la crearea unei membrane mult mai puternice a drojdiei. Deci practic îi oferă o rezistenţă asupra alcoolului mult mai bună”, a explicat Alexandru Constantin Şerb pentru observatornews.ro.

Însă prețul acesteia este destul de piperat, ajungând la circa 15 lei/litru, întrucât un kilogram de făină de greieri costă 100 lei. 

La eveniment au fost prezentate 55 de produse, printre care: Micro Orange CakePops, care conține microcapsule ce conțin ulei esențial de citrice, înghețată cu semințe de pin și frunze de pătrunjel, bere inovativă obținută din ghindă de stejar, praline de ciocolată îmbogățite cu pudră de aronia, grisine cu alge marine Wakame și halva din jir sau crackers din tulpină de țelină.

Cele 55 de produse au fost împărțite în 6 categorii și au fost jurizate de reprezentanți ai unor agenți economici.

 

 

 

×
Subiecte în articol: bere făină greieri faina greieri