x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Bloggerii şi principesa

Bloggerii şi principesa

de Magda Cristina Ursache    |    09 Iun 2012   •   21:00
Bloggerii şi principesa

Nu-i de ici de colo sa bucataresti pentru printi si printese, fie chiar si o singura cina! Iar cand cel (ori cea) pentru care gatesti este, pe langa os domnesc, si autor al unei carti de bucate, emotiile sunt duble. Mai ales daca nu esti bucatar profesionist, ci doar... un blogger pasionat de gastronomie.

Ei bine, prin emotiile acestea au trecut, zilele trecute, nu unul, ci cinci bloggeri culinari din Romania. Ei au fost invitati sa pregateasca o cina regala, in bucataria Palatului Elisabeta, alegandu-si retetele din "Cartea regala de bucate" publicata in urma cu doi ani de Alteta Sa Regala Principesa Margareta, la Editura Curtea Veche. Cum au fost alesi? Pe spranceana, pentru ca ei au castigat, in primavara, competitia nationala de gatit organizata de o cunoscuta firma de electrocasnice, una dintre cele mai importante dedicate bloggerilor de nisa, unde acestia au putut demonstra ca sunt in stare si de un adevarat "spectacol live", nu doar sa-si fotografieze experimentele gastronomice, sa scrie despre ele si sa le posteze pe internet. Au fost creativi, iscusiti, au probat indemanare si, mai ales, pasiune pentru gatit.

Nu de putine ori, atunci cand a vorbit despre retetele cuprinse in cartea sa, ASR Principesa Margareta a tinut sa sublinieze ca, pentru domnia sa, gastronomia este (si) o chestiune "de suflet". Poate de aceea, in ciuda aparentei distante dintre autoarea acestei carti si bloggeri, de fapt ei sunt foarte foarte apropiati. Ii uneste aceeasi dragoste.

Cine sunt cei cinci bloggeri care au intrat in bucataria regala si, mai mult chiar, au gatit in bucataria de la Palatul Elisabeta ­ Anca Feodor, Andreea Juganaru, Mihai Lambru, Brindusa Scheaua si Antonina Sociu.

Ce au ales sa gateasca, din cele peste o suta de retete de "bucate regale"? Cenci cu crema de mascarpone, somon la cuptor cu sos de mango si rodii, gateau au chocolat, salata mexicana cu paine de porumb si spuma de crevete, ou si avocado. Retetele au fost evaluate de insasi Alteta Sa Regala, care n-a contenit sa laude talentele "bloggerilor de food" din Romania. Iar la sfarsit, pe langa laudele primite, acestora li s-a acordat si o diploma de excelenta, insotita de un exemplar al cartii, cu autograful Principesei Margareta. Intrebati daca ar repeta provocarea, bloggerii nostri au raspuns ca "da", precizand ca emotiile, in loc sa fie diminuate de experienta de acum, vor fi inca mai mari...

×