Legume umplute cu carne si grau zdrobit / Retete care au invins veacurile / Romania culinara - O zi alaturi de o familie din satul ilfovean Pisc: mancaruri preparate pe soba si dulciuri tainuite in camaraâ¦
Gustul zapezii
Editorial de Simona Lazar
Aerul tare, cu miros de zapada, a dat buzna in orasul vesnic ametit de smog. Il simt trezindu-se brusc, ca o cucoana de pe vremuri, inspirand eterul din sticluta mereu purtata la cingatoare. Sunt momente de gratie, in care oraseanul se intoarce (fara stire) la "radacinile" lui de satean nespaimantat de frigul iernii... Iarna are gust si miros. Pisca la limba precum sampania! Si stii ca daca ai incerca sa mananci zapada (ca in copilarie), te-ar nauci gustul ei dulceag.
"Aroma" asta de ger se... asorteaza asa de bine cu caldura bucatariei, cu aburii bucatelor
care clocotesc pe plita!
Parca niciodata nu e mancarea mai gustoasa ca in zilele in care temperatura a pornit-o in jos, pe derdelus, departe sub limita celor zero grade... Intri in
casa,
infrigurat. Lasi manusile, fularul, caciula si intri direct in bucatarie.
O cana cu ceai ori vin fiert iti incalzeste si mainile, si trupul, si inima. O ciorba fierbinte te
dezmorteste. Si iti starneste
apetitul pentru povestea bucatelor...