Dupa ce te desparti (vremelnic) de mare, la Mamaia, si strabati ingusta sahara de nisip a plajei, ajungi dinaintea unei "mari mici" - un bazin vegheat de o naiada de bronz. Terasa e plina cu turisti (oaspeti ai hotelului din apropiere) care gusta vacanta pe Litoral.
Aroman, crescut in respectul fata de oameni si de munca, Gigi Stere si-a convins sotia (sef de hotel, dupa 1989) sa ia hotelul in locatie de gestiune, apoi in leasing. "Locul acesta este pentru noi a doua casa. Am investit foarte mult - turistii sunt ca si familia noastra si ne-am dorit sa se simta bine." Restaurantul s-a deschis din acest an. "Inainte, unii turisti isi faceau de mancare in camere. Sotia facea ciorbita, barbatul - gratar pe balcon⦠Asta nu ar face niciodata romanii care pleaca pe litoralul bulgaresc sau grecesc. E drept ca, in ultimii ani, lumea s-a mai civilizat."