x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
×
Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").

Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.

Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.

DA, ACCEPT

Calitate, echilibru, rafinament

0
Autor: Carmen Dragan 22 Oct 2008 - 00:00

România este mai dulce! Pentru că ciocolata şi îngheţata de lux Venchi au venit şi la noi.

Toamna aceasta am avut privilegiul de a intra în “sufletul” ciocolatei italieneşti, alături de George Bălan, directorul general al filialei de la noi. O ciocolată veritabilă se bazează pe patru valori: calitate, prospeţime, specializare şi cultură. Aceasta este lecţia pe care am învăţat-o după ce am trăit o experienţă unică a gustului.

 

Experienţa “pistache”

Gelato de fistic, un gust pe care cu siguranţă nu îl uiţi uşor. Reţeta este simplă şi totul pare un joc dacă ai toate instrumentele necesare. Şi mai mult decât atât, este garantat 100% pentru că totul este pe bază de ingrediente naturale. Lapte, o pungă de bază (praf pentru gelato, special adus din Italia) şi cel mai renumit tip de fistic, acestea sunt ingredientele pe care le-au pregătit şi le-au introdus în maşină, la momentul potrivit, Marian Tincă şi Ionuţ Creţoiu, cei care au făcut demonstraţia culinară. De restul se ocupă aparatul de producere a îngheţatei, una dintre verigile echipamentului de nouă generaţie, care face ca acest răcoros desert să fie gata în aproximativ jumătate de oră. După un mic popas în aparatul de răcire rapidă, gelato este ornat cu bucăţi de fistic şi aşezat în vitrina frigorifică. De acolo îi ademeneşte pe iubitorii de senzaţii... reci.

 

Calitatea are multe arome

În chocogelaterie vă mai puteţi răcori cu alte 40 de arome: gelato de pere, mere, banane, caise, mure, smochine, kaki, lămâi etc. Îngheţata cu bază de fructe este preparată numai din apă, ca un şerbet.

Apoi sunt numeroase creme, create după reţete în care totul stă sub semnul echilibrului. “Dolce di latte” este o cremă din lapte şi concentrat de caramel. Este specifică Argentinei, dar la începutul secolului al XXI-lea a pătruns şi în Europa de Vest. “Caramel Cream” este inspirată de tradiţia spaniolă. S-a adăugat caramel la crema de ouă specific italienească. “Crema Gianduja” respectă tradiţia din Piemonte (regiune din nordul Italiei). Este o îmbinare între pasta de alune Piemonte şi 56% ciocolată. Există şi o cremă de îngheţată iute, “Spicy chocolate”, ce conţine 56% ciocolată, pudră de cacao şi chilli. Este inspirată de reţetele antice ale aztecilor.

Toate aceste creme sunt rezultatul anilor de experimentare în laborator şi în branşă. Ele dau senzaţia de răcoare, dar niciodată de îngheţ.

 

Ciocolata irezistibilă

Un loc din chocogelaterie în care ciocolata se dezvăluie tuturor simţurilor este vitrina cu ciocolată neambalată. Aici, blocurile mari de ciocolată albă sau neagră, cu alune sau cu diverse arome sunt replica mărită a produselor ambalate. Există şi ciocolată fără zahăr, dar toate specialităţile de aici sunt adaptate unei alimentaţii corecte. Foarte atractivă este şi gama Gourmet cu Chocolate mousse, Dark Chocolate cake, Gianduja Cold Chocolate cake, în care sunt folosite patru tipuri diferite de cacao. Odată ajuns în acest paradis al ciocolatei, de pe Calea Victoriei, din Bucureşti, va fi greu să-ţi spui că a fost doar o experienţă...

 

Produse emblemă

Istoria ciocolatei Venchi începe în Torino, la 1878, când tânărul Silvano a deschis primul său laborator de cofetărie. De atunci şi până astăzi, laboratorul s-a transformat într-un adevărat atelier de creaţie artistică a dulciurilor, al cărui scop este de a transforma ciocolata într-o experienţă extraordinară. Astăzi sunt peste 250 de specialităţi. Reţetele deosebite, unice, precum şi materia primă de o calitate extraordinară, nealterată prin procese chimice sau prin adăugarea conservanţilor, reprezintă punctul-cheie al succesului. Dacă veţi ajunge vreodată la Gala Premiilor Nobel, veţi avea surpriza de a servi chocaviar şi alte specialităţi de ciocolată ale acestui brand. “Chocaviar este un sortiment rafinat şi inedit de ciocolată. Este o noutate a sezonului. Nu suntem singurii care îl producem, dar numai noi îl ambalăm cel mai aproape de caviar”, ne-a mărturisit George Bălan. Un alt produs unic este trabucul de ciocolată. Cu un conţinut de cremă de cacao şi alune Piemonte măcinate şi caramelizate, acoperite cu ciocolată neagră, aspectul trabucului este foarte apropiat de al unuia veritabil, iar cutia este foarte elegantă. În general, ambalajele acestei ciocolate sunt atractive, amintind de culegătorii de cacao de la sfârşitul secolului al XIX-lea. Toate cutiile sunt ambalate special pentru a fi făcute cadou familiei, partenerilor de afaceri, colegilor sau prietenilor.

Citeşte mai multe despre:   ciocolata,   geografiile gustului

 



Mai multe titluri din categorie

Chef Florin Dumitrescu conduce clasamentul amuletelor. Diseară, bloggerul Jamila, pentru prima dată în platoul Chefi la cuțite

Chef Florin Dumitrescu conduce clasamentul amuletelor. Diseară, bloggerul Jamila, pentru prima dată în platoul Chefi la cuțite
Galerie Foto Amuleta serii de luni la Chefi la cuțite a fost adjudecată de Florin Dumitrescu, ce a obținut al nouălea avantaj valoros din acest sezon și a reușit să se claseze astfel pe primul loc în clasamentul amuletelor....

Iolanda Anamaria Babău, locul doi la Miss Europe 2021: „Pe lângă aspectul fizic, personalitatea contează mult”

Iolanda Anamaria Babău, locul doi la Miss Europe 2021: „Pe lângă aspectul fizic, personalitatea contează mult”
Galerie Foto Iolanda Anamaria Babău, o tânără superbă din Beiuș, a obținut locul doi la concursul internațional de frumusețe Miss Europe 2021, care a avut loc în Beirut, Liban. Iolanda Anamaria Babău are 28 de ani și...

Vacanțe la mare, ca în Coreea de Nord

Vacanțe la mare, ca în Coreea de Nord
Cu ocazia minivacanței de 1 Mai și Paște, când se deschide și litoralul românesc, pentru sezonul estival, Primăria Constanța lansează oferta noii dictaturi comuniste: barurile se închid la ora opt seara, iar

Cătălin Scărlătescu a câștigat o nouă amuletă Diseară, chef Bontea este în grevă japoneză: ”Mi-a ajuns! Voi găti doar 10 minute!”

Cătălin Scărlătescu a câștigat o nouă amuletă  Diseară, chef Bontea este în grevă japoneză: ”Mi-a ajuns! Voi găti doar 10 minute!”
Galerie Foto Duminică seară, la Chefi la cuțite, Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au avut parte de noi surprize culinare. Lupta amuletelor i-a provocat să gătească preparate rafinate care să aibă...

(P) Pictorul Fericit - pentru cei ce vor să pornească într-o nouă aventură colorată

(P) Pictorul Fericit - pentru cei ce vor să pornească într-o nouă aventură colorată
Când ești copil imaginația ta zburdă zilnic, trăiești cu inima nu cu raționamentul, culorile lumii sunt mai intense, iar gândurile tale se duc înspre tărâmuri magice, pe care adulții nu le pot vedea. Când cr...

(P) Marketing online - una dintre cele mai bune forme de publicitate. eAdvertising te poate ajuta

(P) Marketing online - una dintre cele mai bune forme de publicitate. eAdvertising te poate ajuta
Probabil majoritatea persoanelor au început să înțeleagă importanța mediului online în viața de zi cu zi. Aproape totul se întâmplă online, orice formă de comunicare este accesibilă astfel, orice...

Mirela Vaida la Te cunosc de undeva!: „E nenorocire! Nu vreau să mai aud de ea în veci!”

Mirela Vaida la Te cunosc de undeva!: „E nenorocire! Nu vreau să mai aud de ea în veci!”
Galerie Foto Shakira, Madonna, Doina Badea sau Pink, niciuna dintre aceste transformări nu au adus-o pe Mirela într-o asemenea stare cum a reuşit personajul pe care îl va avea de interpretat sâmbăta aceasta la Te cunosc de...

Ilona Brezoianu și Șerban Copoț prezintă Stand-up Revolution, la Antena 1

Ilona Brezoianu și Șerban Copoț prezintă Stand-up Revolution, la Antena 1
Ilona Brezoianu și Șerban Copoț prezintă Stand-up Revolution, în curând, la Antena 1, prima emisiune televizată de stand-up în care patru nume cu greutate plănuiesc să descopere viitoarea mare senzație din...

Antena 1 difuzează mini seria „Iisus din Nazareth”, produsă de Franco Zeffirelli

Antena 1 difuzează mini seria „Iisus din Nazareth”, produsă de Franco Zeffirelli
Începând de mâine, în fiecare vineri, de la 20:30, Antena 1 va difuza mini seria „Iisus din Nazareth”, producţie realizatã de Franco Zeffirelli, ce prezintã viaţa, moartea şi învierea lui Iisus din...

Grecia renunță la carantină pentru turiștii din UE

Grecia renunță la carantină pentru turiștii din UE
Autoritățile din Grecia renunță la măsura intrării în carantină timp 7 zile pentru turiștii din UE începând din 19 aprilie, scrie DPA. Planul trebuie aprobat și de experții epidemiologi. Va fi...

Cum să asortezi corect perechea de adidași cu rochia preferată

Cum să asortezi corect perechea de adidași cu rochia preferată
Galerie Foto Din moment ce moda a evoluat enorm în ultimii ani, astăzi ne e permis să combinăm diverse articole vestimentare  cu adidașii - lucru care în trecut era considerat subiect taboo. Atâta timp cât respecți...

George Tănase intră în pielea lui Michael Jackson pentru un roast istoric la iUmor

George Tănase intră în pielea lui Michael Jackson pentru un roast istoric la iUmor
Actorul George Tănase intră în pielea excentricului Michael Jackson astăzi, de la ora 20.30, la Antena 1, într-o nouă ediție iUmor.            ...

Ți-ai propus să redecorezi casa? Află de ce mobila din lemn este cea mai bună alegere!

Ți-ai propus să redecorezi casa? Află de ce mobila din lemn este cea mai bună alegere!
A venit momentul să îți înnoiești piesele de mobilier sau pur și simplu vrei să dai un aer proaspăt casei tale? Deși primul lucru la care te uiți este modelul, trebuie să pui accent, în primul rând, pe...

Chefi la cuțite – lider de audiență Chef Bontea a părăsit platoul Chefi la cuţite la proba amuletei

Chefi la cuțite – lider de audiență  Chef Bontea a părăsit platoul Chefi la cuţite la proba amuletei
Galerie Foto Marți seara, Chefi la cuțite a fost din nou lider de audiență și s-a situat în topul preferințelor telespectatorilor, atât la nivelul publicului comercial, cât şi la nivelul întregului public urban. Conform...
Serviciul de email marketing furnizat de