● Ingrediente: 4 gutui, 3 linguri cu miere, o linguriţă cu scorţişoară, 100 g miez de nucă, 100 g migdale, 300 g brânză de vaci, 200 ml smântână, 10 g gelatină alimentară, jumătate de linguriţă cu sare, 200 g coacăze roşii, o lămâie● Mod de preparare:
1 Gutuile se curăţă de puf, se spală, se curăţă de cotoare şi se taie felii subţiri. Se pun într-un bol şi se stropesc cu suc de lămâie.
2 Se încing două linguri cu miere într-o tigaie, se adaugă scorţişoara, se amestecă, apoi se aşază feliile de gutuie şi se prăjesc pe ambele părţi până devin aurii.
3 Gelatina se pune la înmuiat cu puţină apă rece, apoi se dizolvă la bain-marie.
4 Se mixează brânza de vaci două minute, se adaugă smântâna, se mixează, apoi se toarnă gelatina dizolvată.
5 Se mixează două minute sau până se încorporează toate ingredientele, se toarnă într-o tavă tapetată cu folie de plastic şi se nivelează.
6 Se introduce la rece şi se lasă să se întărească, apoi se taie sub formă de steluţe şi se serveşte alături de gutuile prăjite.
● Sfat: Înainte de servire se presară miez de nucă tocat, migdale tocate şi bobiţe de coacăze roşii.
● Băutura: Aligotte
Citește pe Antena3.ro


