x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Carpaccio de gutui cu brânză

Carpaccio de gutui cu brânză

26 Oct 2010   •   00:00
Carpaccio de gutui cu brânză
5988-134864-untitled1.jpg● Ingrediente: 4 gutui, 3 linguri cu miere, o linguriţă cu scorţişoară, 100 g miez de nucă, 100 g migdale, 300 g brânză de vaci, 200 ml smântână, 10 g gelatină alimentară, jumătate de linguriţă cu sare, 200 g coacăze roşii, o lămâie

● Mod de preparare:
1
Gutuile se curăţă de puf, se spală, se curăţă de cotoare şi se taie felii subţiri. Se pun într-un bol şi se stropesc cu suc de lămâie.

2 Se încing două linguri cu miere într-o tigaie, se adaugă scor­ţi­şoara, se amestecă, apoi se aşază feliile de gutuie şi se prăjesc pe ambele părţi până devin aurii.

3 Gelatina se pune la înmuiat cu puţină apă rece, apoi se dizolvă la bain-marie.

4 Se mixează brânza de vaci două minute, se adaugă smântâna, se mixează, apoi se toarnă gelatina dizolvată.

5 Se mixează două minute sau până se încorporează toate ingredientele, se toarnă într-o tavă tapetată cu folie de plastic şi se nivelează.

6 Se introduce la rece şi se lasă să se întărească, apoi se taie sub formă de steluţe şi se ser­veşte alături de gutuile prăjite.

● Sfat: Înainte de servire se presară miez de nucă tocat, migdale tocate şi bobiţe de coacăze roşii.
● Băutura: Aligotte

×
Subiecte în articol: caiet de retete preparate din legume