● Mod de preparare:
1 Gutuile se curăţă de puf, se spală, se curăţă de cotoare şi se taie felii subţiri. Se pun într-un bol şi se stropesc cu suc de lămâie.
2 Se încing două linguri cu miere într-o tigaie, se adaugă scorţişoara, se amestecă, apoi se aşază feliile de gutuie şi se prăjesc pe ambele părţi până devin aurii.
3 Gelatina se pune la înmuiat cu puţină apă rece, apoi se dizolvă la bain-marie.
4 Se mixează brânza de vaci două minute, se adaugă smântâna, se mixează, apoi se toarnă gelatina dizolvată.
5 Se mixează două minute sau până se încorporează toate ingredientele, se toarnă într-o tavă tapetată cu folie de plastic şi se nivelează.
6 Se introduce la rece şi se lasă să se întărească, apoi se taie sub formă de steluţe şi se serveşte alături de gutuile prăjite.
● Sfat: Înainte de servire se presară miez de nucă tocat, migdale tocate şi bobiţe de coacăze roşii.
● Băutura: Aligotte
Citește pe Antena3.ro