Postul Mare, așa cum mai este numit și Postul Paștelui, este un prilej de reflecție și căință pentru iertarea păcatelor. Iată două rețete de post din Ardeal, care vor face ca această perioadă să treacă mai ușor, scrie clickpentrufemei.ro.
Ciorbă de fasole cu tarhon
Această rețetă de post din Ardeal este perfectă pentru a deschide pofta de mâncare.
Ingrediente de care ai nevoie
200 g fasole uscată,
1 ceapă,
1 morcov,
1 /2 țelină,
1 ardei,
100 ml pastă de tomate,
2-3 linguri ulei,
sare,
1 l borș,
tarhon după gust.
Cum se prepară:
Speli fasolea în mai multe ape și o pui la fiert. După ce a dat câteva clocote, schimbi apa și pui din nou la fiert în apă cu sare. Lași să fiarbă și când fasolea începe să să înmoaie, pui legumele tocate. După ce au fiert adaugi borșul, uleiul și pasta de tomate. Tarhonul tocat mărunțit se adaugă în ciorbă când aceasta este aproape gata.