x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cele mai bune ceaiuri din lume. Calmante sau revigorante, ne încântă simțurile și ne redau buna dispoziție

Cele mai bune ceaiuri din lume. Calmante sau revigorante, ne încântă simțurile și ne redau buna dispoziție

de Anastasia Paul    |    10 Mai 2023   •   21:00
Cele mai bune ceaiuri din lume. Calmante sau revigorante, ne încântă simțurile și ne redau buna dispoziție
Sursa foto: Hepta

Ceaiurile sunt preferate de cei care doresc o diversitate de arome și senzații gustative. Dimineața începe astfel cu infuzii delicioase iar seara vine cu promisiuni atrăgătoare.

Rare Tea Company, care deține Noma și Claridge’s, și-a mărit gama fără cofeină atunci când fondatoarea Henrietta Lovell a descoperit că nici măcar ea nu mai poate face față cafelei de după-amiază, scrie ft.com.

„Am observat o creștere semnificativă a cererii de ceaiuri din plante în ultimii cinci ani”, spune ea. Mândria și bucuria sa este ceaiul koseret, cultivat în Etiopia. Koseret are gust de mentă, cimbru și salvie.

Rare Tea Company produce și un amestec liniștitor de ghimbir și iarbă de lămâie din India și Sri Lanka. Există, de asemenea, ceaiuri din flori de migdal spaniol cu note de miere cristalizată, violete de parma, marțipan alb și semințe de măr.

Bird & Blend Tea face amestecuri de plante, dintre care cel mai căutat este Cold Weather Warrior, un ceai revigorant de anason, ardei iute, mentă, echinaceea și eucalipt. Deckchair Dreaming este un amestec de flori de mușețel, bucăți de măr, măceș, floare de tei, hibiscus și coajă de portocală, care este minunat de savuros.

Cosmoss, brandul lui Kate Moss, are în prim plan Dawn, cu hibiscus roșu, conceput pentru a stimula starea de spirit pozitivă. Ceaiul dusk, cu floare de mazăre de fluture, promite un somn odihnitor.

Hotelul Newt din Somerset combină ceaiuri din plante din grădinile sale frumoase, conform rețetelor create de apicultorul Paula Carnell. Amestecul de păpădie, satar și trandafir este conceput pentru a oferi organismului o „curățare de primăvară”. Este alcătuit din lămâie, lavandă și rozmarin care oferă calm și claritate mentală. The Newt deține și ceaiul organic de chihlimbar Honeybush de la Babylonstoren, moșia sa soră din Africa de Sud. Ceaiul este moale și ușor dulce.

De asemenea, ceaiul japonez de hrișcă, nuci și malț, oferă beneficii similare cu ceaiul verde, dar fără cofeină. „Este servit în restaurantele din Japonia ca o alternativă la apă”, spune Lovina Uittenbroek, fondatorul T Buckwheat Tea. „Se asortează bine cu mâncarea japoneză, salate și deserturi și este plăcut să fie consumat rece pe timpul verii”. Este mângâietor și înviorător, în același timp. 
 

×
Subiecte în articol: ceai