x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cele mai bune ceaiuri de plante. Băuturi delicioase de savurat în 2023

Cele mai bune ceaiuri de plante. Băuturi delicioase de savurat în 2023

de Anastasia Paul    |    26 Apr 2023   •   22:20
Cele mai bune ceaiuri de plante. Băuturi delicioase de savurat în 2023

Găsirea celui mai bun ceai de plante ar putea fi dificilă din cauza diversității de sortimente, inclusiv amestecuri parfumate care conține adesea mai mult de 10 ierburi diferite.

Din toate punctele de vedere, versatilitatea ceaiului din plante este pur și simplu uluitoare, cu arome de mentă, fructate și picante. Putem să facem inclusiv propriile amestecuri speciale deși, le găsim adesea gata preparate, scrie expertreviews.uk. 

Ceea ce este important de știut, ceaiurile de  plante nu conțin teină/cofeină dar au beneficii pentru majoritatea afecțiunilor. 

Ce este ceaiul de plante
Este puțin ilogic, dar ceaiul de plante nu este de fapt ceai în adevăratul sens al cuvântului. În loc să-și obțină gustul din planta Camellia Sinensis – așa cum fac ceaiurile negru, verde și alb – cele din plante ar putea fi descrise ca infuzii deoarece sunt adesea amestecuri de rădăcini, flori și frunze. Ceaiurile se prepară cu apă fierbinte dar cele din plante nu conțin Camellia Sinensis. 

Conțin cofeină
Ceaiurile din plante sunt fără cofeină. Singura excepție este Yerba Mate, un ceai de plante popular în America de Sud, care are cofeină în mod natural. Unele ceaiuri din plante  pot fi cofeinizate artificial, astfel că trebuie verificată lista de ingrediente. 

Care sunt tipurile
Există prea multe ceaiuri din plante pentru a fi menționate. Cele mai populare sunt mușețel, mentă, ghimbir și hibiscus. De fapt, mai multe plante sunt adesea combinate într-un singur amestec de plante pentru a oferi arome și beneficii)îmbunătățite.

De ce beau oamenii ceai de plante

Pe lângă faptul că întreaga gamă de ierburi de pe pământ oferă diferite ceaiuri cu gust delicios, acesteau beneficii pentru sănătate. Există, de asemenea, legături culturale și ritualice cu unele ceaiuri din plante, fiind cunoscute din cele mai vechi timpuri. S-au găsit documente cu privire la ceaiurile din plante, precum semințele de in, cannabisul și cimbrul în Egiptul antic. De asemenea, ceremoniile ceaiului care folosesc flori precum lavandă, caprifoi și iasomie pot fi găsite în China antică.

Beneficii pentru sănătate
Este întotdeauna mai bine să fie cerut sfatul medicului înainte de a utiliza anumite ceaiuri pentru sănătate. De exemplu, ceaiurile care conțin lemn dulce sunt cunoscute pentru creșterea tensiunii arteriale și ar trebui evitate de cei care sufeeră de hipertensiune arterială.

Ceai de musetel: ajută la inducerea somnului; calmează durerile de stomac și anxietatea; reduce inflamația
Ceai de mentă: ușurează balonarea/sindromul intestinului iritabil; ameliorează durerile de cap și congestia nazală.
Ceai de ghimbir: folosită frecvent pentru ameliorarea stării de greață/supărări de stomac; stimula apetitul; combate simptomele racelii
Ceai de hibiscus: bogat in antioxidanti; reduce inflamația; bogat în polifenoli
Ceai de echinaceea: bogat in antioxidanti; benefic pentru sistemul imunitar; îmbunătățește starea de spirit; bogat în polifenoli

Cele mai bune ceaiuri din plante

1. Gingerbread Chai: Cel mai bun ceai condimentat din plante

Este un ceai picant și dulce.. Nu este doar o aromă pentru lunile reci de iarnă, acest ceai pe bază de Rooibos este delicios în orice moment. Este sărac în taninuri și bogat în antioxidanți. Se poate adăuga puțin lapte, miere și scorțișoară. 

Alternativ, dacă preferi o ceașcă cu ceai înainte de culcare, este recomandat ceaiul de mușețel Dozy Girl, care conține hibiscus, petale de trandafiri și lavandă.

Detalii cheie – Ingrediente: Rooibos, cardamom, scorțișoară, ghimbir, flori de nalbă; Tip: Frunza vrac; Direcții de infuzie: 1 linguriță plină/cană, 4+ minute, cu sau fără lapte

2. Mușețel Pukka: Cel mai bun ceai de plante pentru somn

Are o aromă liniştitoare de la început, cu o continuare de subtonuri pământeşti şi florale uşor dulci – atâta timp cât îl înmuiaţi pentru timpul necesar.
Constă dintr-un echilibru minunat de trei tipuri de flori de mușețel: africană (70%), egipteană (20%) și europeană (10%). Se găsește sub formă de pliculețe.

Detalii cheie – Ingrediente: floare de mușețel african, floare de mușețel egiptean, floare de mușețel european; Tip: Pliculete de ceai; Direcții de infuzie: până la 15 minute

3. Just Peppermint: Cel mai bun ceai pentru durerile de cap

În general, ceaiul de mentă are într-adevăr un efect proaspăt. Este  mai puternic decât alte de pe piață, fără niciun fel de amărăciune.
Ajută și la durerile de cap, durerile de stomac și crampele menstruale. Este ambalat în cuburi.

Detalii cheie – Ingrediente: Menta; Tip: Frunza vrac; Direcții de infuzie: 1 linguriță per cană, 2/3 minute

4. Ceaiul de după cină Neal’s Yard: Cel mai bun ceai de plante pentru digestie

După o masă bogată sau condimentată, o ceașcă moale de ceai din plante poate fi un digestiv perfect, iar această ofertă de mentă și păpădie este cea mai potrivită.  Echilibrează aroma de mentă și anason cu frunza de urzică și rădăcină de păpădie, precum și fenicul aromat. Aroma subtilă, dar complexă, a acestui ceai este revigorantă și relaxantă, făcându-l perfect pentru sorbirea după cină.
Ingredientele sunt 100% organice. Pliculetele de ceai sunt nealbite si biodegradabile, fiind realizate din abaca natural si cusute cu bumbac organic, iar atât cutia, cât și pliculețele individuale de ceai sunt complet reciclabile.

Detalii cheie – Ingrediente: Anason, seminte de fenicul, frunza de menta, frunza de menta, radacina de ghimbir, frunza de urzica, radacina de papadie; Tip: Pliculete de ceai; Direcții de infuzie: Până la 10 minute

6. Tropical Sun Turmeric Tea: Cel mai bun ceai pur din plante

Este un puternic antioxidant și antiinflamator. Turmericul este o băutură caldă delicioasă. Se poatea dăuga piper pentru îmbunătățirea absorbției turmericului.

Detalii cheie – Ingrediente: Turmeric; Tip: Pliculete de ceai; Direcții de infuzie: 2-5 minute

7. Ceai CBD: Cel mai bun ceai pentru dureri musculare

CBD este un compus non-psihoactiv găsit în cânepă. AJută la calmarea durerilor musculare după un antrenament serios. Este folosit de sportivi pentru a gestiona durerile și îmbunătățirea somnului. Se poate amesteca și cu miere și scorțișoară.

Detalii cheie – Ingrediente: Cannabis Sativa L; Tip: Pliculete de ceai; Direcții de infuzie: 5-10 minute

8. Blueberry and Piersic: Cel mai bun ceai fructat din plante

Amestecul de afine și piersici a obținut premiul Great Taste în 2020. Îmbină o gamă largă de ingrediente, de la flori de mazăre albastră la bucăți de mere care funcționează în armonie perfectă. Are o culoare violet strălucitoare.

Detalii cheie – Ingrediente: Bucăți de măr, hibiscus, măceș, flori de mazăre albastră, afine liofilizate, piersici liofilizate, coajă de portocală; Tip: Frunza vrac; Direcții de infuzie: 1 linguriță plină per cană, 4+ minute

×
Subiecte în articol: ceai ceai plante