Și pentru că și nouă ne plac, am zis să încercăm și noi rețeta originală. O găsiți mai jos, zău că au ieșit minunat!
INGREDIENTE
-
225 g carne tocată de porc
-
225 g carne tocată de vită/vițel
-
4 linguri de pesmet
-
4 linguri de lapte/apă
-
2 linguri de ceapă rasă
Citește pe Antena3.roCe locuri poți să vizitezi în Maramureș dacă mergi de Crăciun sau Revelion în 2024. Cele mai frumoase obiective turistice iarna -
1 ou
-
4 boabe de ienibahar zdrobite
-
50 g unt
-
50 ml ulei de floarea-soarelui
-
Verdeață
-
Sare
-
Piper
- Pentru sos
-
300 ml supă clară de legume/vită
-
2 linguri de făină
-
100 ml lapte
-
1 linguriță de sos de soia
-
3 linguri de smântână
CUM SĂ FACEȚI
- Amestecă într-un castron pesmetul și laptele sau apa. După 5 minute, adaugă cărnurile, ceapa, oul, ienibaharul, sare și piper. Amestecă foarte bine și formează cu palmele ușor umezite chiftele de mici dimensiuni (ies în jur de 30-40 de chiftele).
- Încinge untul și uleiul într-o tigaie și prăjește chifteluțele în mai multe etape. Scoate-le într-un castron tapetat cu șervete de hârtie și ține chifteluțele la cald.
- În aceeași tigaie, toarnă supa și lasă să dea în 2-3 clocote. Între timp, dizolvă făina în lapte.
- Strecoară supa și toarn-o în fir subțire peste amestecul de făină și lapte, amestecând bine să nu se formeze cocoloașe. Pune pe foc și lasă să fiarbă 5 minute. Adaugă sosul de soia, smântâna și după 2-3 minute, pune și chifteluțele. Amestecă și dă deoparte.
- ››› Vezi galeria foto ‹‹‹