x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar RETETE CU ADRESE. Colesterol free

RETETE CU ADRESE. Colesterol free

03 Noi 2004   •   00:00

Doamna Maria Stoian din Bucuresti ne-a rugat sa publicam si cateva retete cu un continut scazut de colesterol. Pentru ca tinem in mod deosebit la sanatatea cititorilor nostri, ne grabim sa dam curs acestei rugaminti. Recomandate atat bolnavilor de ficat sau de inima, cat si celor care doresc sa tina cure de slabire sau pur si simplu sa aiba un meniu sanatos.  

Galuste din branza  
INGREDIENTE:

  • 400 gr branza de vaci
  • 50 gr margarina
  • o ceasca cu faina
  • o ceasca cu pesmet
  • un ou 
    PREPARARE: Se framanta branza de vaci cu margarina incalzita, oul, pesmetul si faina. In felul acesta se obtine un aluat vartos din care se pot forma galuste mijlocii. Ele sunt puse la fiert in apa clocotita cu sare, pana cand se ridica deasupra. Se servesc calde, ca aperitiv sau garnitura la o mancare cu sos.  


    Ciorba de vaca a la grec  
    INGREDIENTE:
  • 1 l apa
  • 300 gr carne
  • 100 gr morcov
  • 60 gr albitura
  • 20 gr orez
  • 30 gr telina
  • 1/2 ou
  • lamaie dupa gust  
    PREPARARE: Carnea taiata bucati mici se pune la fiert in apa rece. Se adauga zarzavaturile atunci cand este aproape gata. Se continua fierberea inca 15 minute si apoi se strecoara, separandu-se zarzavatul si adaugandu-se la fiert orezul. Se ia ciorba de pe foc si se inglobeaza oul batut si amestecat cu lamaie si putina supa calduta. Se poate presara verdeata in functie de gustul fiecaruia.  


    Pui cu rosii  
    INGREDIENTE:
  • 1/2 pui
  • o lingura ulei
  • doua-trei rosii sau
  • o lingurita de bulion
  • o ceapa
  • o lingurita de faina
  • patrunjel
  • o capatana de usturoi  
    PREPARARE: Puiul se taie in bucati si se fierbe impreuna cu ceapa. Cand este aproape fiert se adauga rosiile curatate cu atentie de pielite si taiate in felii (sau bulionul), faina desfacuta in putina apa, verdeata si usturoiul. Se da la cuptor.  

     

    Perisoare vieneze cu prune  
    INGREDIENTE:
  • 30 gr margarina
  • un ou
  • 3 felii de paine alba
  • o ceasca de faina  
    PREPARARE: Se amesteca margarina incalzita la abur cu oul si painea inmuiata in putin lapte. Se adauga faina pana cand se obtine un aluat tare cu care se inveleste fiecare pruna (fara samburi). Se introduc in apa in clocot si se fierb 8-10 minute. Se clatesc cu apa rece, dupa care se scurg foarte bine. Se asaza intr-o tava cu pesmet si margarina si se dau la cuptor.  


    Crema de nuci  
    INGREDIENTE:
  • 80 gr miez de nuca
  • 120 gr frisca nebatuta
  • 240 ml apa
  • 4-8 tablete de zaharina
  • 4 foi de gelatina
  • coaja de lamaie (dupa gust)  
    PREPARARE: Nucile macinate se amesteca cu apa fiarta in care s-a dizolvat in prealabil zaharina. Gelatina se inmoaie o jumatate de ora in apa rece si apoi se dizolva intr-o lingura cu apa fierbinte. Compozitia se pune timp de 30 de minute la rece, apoi se adauga coaja de lamaie rasa si frisca batuta. Se amesteca usor si se pune din nou la rece, pana la servire. Se poate orna crema cu frisca.  

     
    Crochete din carne cu legume  
    INGREDIENTE:
  • 200 gr carne slaba fiarta
  • un morcov fiert
  • un cartof fiert
  • o lingura ulei
  • un albus, verdeata 
    PREPARARE: Carnea se da prin masina de tocat impreuna cu legumele si se amesteca cu albusul si verdeata. Se formeaza crochete potrivite ca marime si se fierb intr-un vas cu ulei si putina apa.  

     
    DESPRE CEAPA Pentru o viata lunga, mancati ceapa! Ea este atat un factor de longevitate, cat si un remediu in cazul unei digestii proaste si al imunitatii scazute. Ceapa ajuta la tratarea unor boli ca obezitatea, diabetul sau impotenta. Si, desi nu-i deloc romantic, leguma e si un foarte bun afrodiziac.
  • ×
    Subiecte în articol: arhiva jurnalul