BUCATARIA COPIILOR
Se spune ca demult, cand pamantul nu avea stapani si toate bogatiile lui apartineau tuturor oamenilor, livezile cu pomi erau pretutindeni. Copacii se inaltau veseli spre cer, raspandind in jur o aroma ametitoare de prune fermecate, mere colorate, piersici cu pistrui si gutui amarui.
TRISTETE. Dar de cand si-a facut castel pe pamant Zmeul Constructor, pomii au inceput sa fie taiati fara mila, pentru a se putea ridica blocuri, case si vile. Livezile aproape au disparut, iar orasele le-au luat locul. Verdeata era din ce in ce mai putina, iar fructe nu se mai gaseau decat prin piete, inghesuite in lazi si niciodata nu erau proaspete. Doar constructii din beton si sticla, sosele si masini. Asta puteau sa vada copiii peste tot in jurul lor.
SCOALA DE MAGIE. In aceasta lume a zidurilor, Gabriela, Andreea, Clara si Trina nu au putut ramane indiferente. Iubesc prea mult fructele, pentru a se priva de bucuria de a culege cu mainile lor, in fiecare anotimp, savuroasele minuni. Au aflat despre povestea pomilor taiati si s-au gandit la toti colegii si prietenii lor care abia zambesc in fata unui mar cumparat. S-au tot intrebat cum ar putea readuce pomii cu roadele lor bogate pe pamant? Cum ar putea reimprospata aerul poluat al orasului in care locuiesc? Raspunsul a venit cand au aflat despre Scoala de magie, care s-a deschis langa casa lor. S-au inscris, cu speranta ca acolo vor invata vreun truc, vor gasi vreo solutie, care sa aduca fericirea pe chipul fiecarui copil. Dupa trei luni de studiu in care au aflat formule magice... miracolul
s-a produs: cu baghetele lor au creat "pomul-minune", cu toate fructele din lume, ce aduna toate parfumurile copilariei.
FRUCTELE DORITE. Asemenea copaci s-au raspandit in tot orasul. Acum, ca aveau toate fructele, ele s-au gandit sa prepare ceva delicios. Au cules cateva fructe: mere, pere, caise, portocale si cirese. Le-au curatat de coaja si le-au taiat in bucatele, le-au amestecat pe toate, stropindu-le cu sirop de fructe. Apoi au adaugat bucatile mici de nuca, pe care le-au prajit inainte in cuptor, frisca pe deasupra si restul... e de poveste!Citește pe Antena3.ro