Pentru cei cărora le este dor de gustul special al dulceții din copilărie, prezentatoarea emisiunii ”Numai de bine” și a știrilor matinale de weekend de la Antena 3, Ela Crăciun, recomandă Fabrica de dulcețuri. Care este secretul care stă la baza fiecărui borcan de dulceață? Cum deosebim o dulceață bună, de una plină de conservanți și aditivi? Sunt întrebări la care a răspuns chiar producătoarea de dulcețuri, Irina Ionescu Homoricean.
"La Irina am găsit doar dulceaţă din fructe româneşti – căpşuni, vişine, caise, cireşe albe şi cireșe amare, zmeură", scrie Ela Crăciun pe blogul său. Sunt 3 surori pe care bunica le-a învăţat să facă dulceaţă. Să aleagă fructele, să le curăţe cu grijă, să le urmărească când topesc zahărul şi să pândescă momentul când spuma creşte şi e aproape gata să dea pe afară din tingirea mare de alamă. Dar munca nu se opreşte aici, tot de la bunica au învăţat să pregătească borcanele, să le umple cu grijă şi să şteargă siropul, să le învelească şi să le lase să se odihnească, să se aşeze. Iar dacă vă vine vreun gând în minte cum că zahărul nu este tocmai bun, trebuie să vă reamintesc că, vorbind strict de dulciuri şi dulceţuri, dacă facem o listă cu toate lucrurile care conţin zahăr pe care le consumam, vom descoperi că dulceţurile sunt cele mai puţin problematice, chiar şi consumate ca atare", a scris vedeta pe blogul său, www.elacraciun.ro
Totul despre secretele dulceţurilor găsiţi aici: http://www.elacraciun.ro/bine-ati-venit-in-fabrica-de-dulceturi/