x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Cu ce poți înlocui sarea

Cu ce poți înlocui sarea

26 Iul 2017   •   11:26
Cu ce poți înlocui sarea

Doctorii ne recomandă să reducem aportul zilnic de sare și de zahar pentru a evita creșterea riscului de afecțiuni. Însă, mulți oamenii spun că mâncarea nu are niciun gust când îi lipsește sare. Aceștia au dreptate, iar iată cu ce poate fi înlocuită sarea, scrie clickpentrufemei.ro.

Paprika

Paprika este condiment care poate fi folosit în multe rețete, de la supe la tocănițe, gulaș și preparate din orez, cartofi, carne și poate fi presărată chiar și peste popcorn dacă vrei un bun înlocuitor pentru sare. Desigur că, poți opta și pentru boia picantă, mai ales dacă îți plac mâncărurile picante.
Fructe citrice

Proaspăt stors, sucul de lămâie sau de lime, poate fi adăugat peste carnea de pui din cuptor, pește, fructe de mare și salate. Nu uita că nu trebuie să adaugi tot sucul de lămâie de la început, ci să pui sucul rămas peste mâncare când este aproape gata. Astfel, vei evita ca ce ai gătit să aibă un gust amar.
Oțet de mere

Pentru a adăuga gust salatei, legumelor coapte, peștelui și altor feluri de mâncare savuroase, poți folosi oțet alb sau roșu ori oțet balsamic. Unele tipuri de oțet sunt mai ușoare decât altele, așadar, ai de unde alege.

×
Subiecte în articol: sare otet de mere paprika