x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar De 1 Mai muncitoresc prin târguri hoinăresc!

De 1 Mai muncitoresc prin târguri hoinăresc!

de Carmen Dragan    |    02 Mai 2011   •   11:30

Cum vremea nu se anunţă prea bună pentru grătare, marea este acoperită de o plasă de nori, iar bani să plecăm prin străinătate nu prea mai avem, haideţi să hoinărim prin târguri de 1 Mai! Produse tradiţionale româneşti, decoraţiuni, cărţi, antichităţi, accesorii, toate le putem achiziţiona de la târgurile din acest weekend.


Bucurii pentru bucureşteni
Dacă sunteţi bucureşteni, oferta este foarte bogată. În perioada 30 aprilie- 2 mai, puteţi face un popas în curtea Bibliotecii Metropolitane, unde are loc cea de-a doua ediţie a târgului de produse tradiţionale şi bio. Mâncăm româneşte, trăim sănătos! iată deviza organizatorilor. La târg sunt prezenţi producători tradiţionali din toate colţurile ţării, cu diverse mâncăruri alese.

O ediţie foarte bogată a Târgului Ţăranului Român (desfăşurat la ARK - Bursa Marfurilor Creative, în Calea Rahovei) se anunţă în acest weekend. Producători tradiţionali din multe regiuni ale ţării vin cu bunătăţi tradiţionale pentru bucureşteni. Şi asta nu e tot! Producătorii vin şi cu poveşti despre cum trăiesc, cum îşi fac produsele şi care sunt reţetele tradiţionale după care încă mai gătesc. Într-un târg asemănător putem merge şi în Parcul Alexandru Ioan Cuza. Acesta îşi propune să aducă producători şi târgoveţi cu produse şi servicii care marchează trecerea iernii. În cadrul evenimentului, sunt amenajate decoraţiuni, jucării, suveniruri şi obiecte realizate de artişti populari şi plastici, băuturi, cosmetice, produse alimentare etc. Pentru că vara ne bate la uşă, nu vor lipsi ofertele turistice. De asemenea, puteţi cumpăra cărţi, enciclopedii gastronomice şi reviste de specialitate.

Miel la ceaun cu mirodenii şi mujdei, varză murată ca în Maramureş şi sărmăluţe cu pasat şi carne sunt bunătăţile cu care sunteţi aşteptaţi la Târgul cu Produse Tradiţionale de la Agronomie, în zilele de 30 aprilie şi 1 mai. Din meniu nu lipsesc muzica populară, micii, cârnăciorii proaspeţi din carne de berbecuţ, cârnaţii ciobăneşti afumaţi din carne de oaie şi de vită, cârnaţi vânătoreşti afumaţi, costiăa ţărănească, slăninuţa, pastrama, cotletul haiducesc, pieptul de curcan afumat, jigoul de berbecuţ afumat, muşchiuleţul de porc afumat, toba de casă ţărănească. şI purcelul la gratar. Cei prezenţi vor putea bea un pahar cu bragă.

Dacă sunteţi sătui de mâncare, puteţi alege un târg handmade, căci de vineri, 29 aprilie, până duminică, 1 mai pe strada Smârdan, în Centrul istoric al Bucureştiului se desfăşoară târgul Pastel Mărgăritar, la The Barrel. Vă puteţi accesoriza cu brăţări, broşe, panglici, coliere, funde, măşti, clame sau bentiţe, toate confecţionate manual. La Universitate, în zona fântânilor, are loc în acest weekend un târg de cadouri. Aici veţi găsi lumânări şi săpunuri parfumate, bijuterii, accesorii handmade, decoraţiuni, CD-uri şi cadouri personalizate.

Iubitorii de antichităţi pot trece prin Parcul Obor, unde în perioada 29 aprilie-1 mai se organizează Târgul Anticarilor. Maşini de epocă, mobilier, cărţi, bijuterii, costume, fotografii cu Bucureştiul de odinioară etc. sunt aduse de către cei 80 de anticari din întreaga ţară. La cea de-a XIII-a ediţie nu av lipsi celebra "bătaie cu flori de la Şosea”. Atmosfera este întreţinută de vocile artiştilor de altădată: Jean Mascopol, Zavaidoc, Maria Tănase. Un alt târg de acest fel se organizează în acest weekend şi pe Soseaua Kiseleff. Aici veţi gasi antichitati veritabile precum editii de colectie, fotografii din secolul al XIX-lea, piese de mic mobilier, tablouri, icoane, colectii de orologerie, monede, ilustrate, stampe, viniluri si placi de patefon si gramofon. Tot la târg aveţi ocazia să vă întlniţi cu peste 50 de colecţionari din Braşov, Timişoara, Sf. Gheorghe, Buzău, Galaţi, Brăila, Iaşi şi Bucureşti.


Sărbătoare în toată ţara
Dacă sunteţi din alte colţuri ale ţării, nu disperaţi! Există şi pe la voi târguri. De pildă, în perioada 25 aprilie- 1 mai, în judeţul Satu Mare au loc târguiri în localităţile Medieşu Aurit, Supur, Gherta Mică, Botiz, Ardud, Arcaş etc. Fermierii au posibilitatea ca la aceste târguri să vândă animale cu sau fără acte. În staţiunea Băile Balvanyos, din judeţul Covasna, la 1 Mai se organizează Festivalul Primăverii, prilej pentru localnici de a prezenta turiştilor spectacole şi evenimente tradiţionale româneşti, cu muzică, mâncare, dansuri şi produse populare.






×
Subiecte în articol: targ 1 mai rusia