Cumvaplace.ro: Am ales să pregătim o plăcintă de post cu mere, să împăcăm toate preferințele. Merele folosite au fost foarte dulci, astfel că nu a fost nevoie să mai adăugăm zahăr în compoziție, așa că vă recomandăm să le gustați și decideți apoi dacă puneți sau nu zahăr. Ce am mai face în plus ar fi să punem ceva mai multe mere, undeva spre jumătate de kilogram.
Bucăți 20
Timp preparare 15 minute
Timp gătire 30 minute
Timp total 45 minute
INGREDIENTE
-
1 kg mere
-
1 pachet de foi de plăcintă
Citește pe Antena3.roCe locuri poți să vizitezi în Maramureș dacă mergi de Crăciun sau Revelion în 2024. Cele mai frumoase obiective turistice iarna -
150 g nuci măcinate
-
2 plicuri de zahăr vanilinat
-
1 lingură de scorțișoară
-
Ulei de floarea-soarelui
-
Zahăr pentru presărat deasupra
CUM SĂ FACEȚI
- Radeți merele (cu tot cu coajă) și le stoarceți de zeamă cum vă e mai ușor.
- Adăugați peste ele nucile măcinate și zahărul vanilat.
- Ungeți tava de copt cu puțin ulei și așezați 6-7 foi, unse fiecare cu grăsime.
- Puneți jumătate din compoziția de mere, 2 foi unse, restul de mere și din nou foi. Tăiați plăcinta în pătrate potrivit de mari.
- Presărați zahăr și dați la cuptor, la 180 de grade pentru 30 de minute.
REȚETĂ VIDEO
Plăcintă de post cu mere și nuci