Parcul tematic Disneyland Paris a cerut ajutorul celui mai bun bucătar francez – nimeni altul decât Paul Bocuse, cunoscut drept „Papă al bucătarilor” – pentru a amenaja restaurantul „Chez Gousteau” și întregul univers culinar al lui Rémy, micul șobolan de la țară venit la Paris ca să se facă bucătar. V-ați dat seama, cred, că este vorba despre celebrul film de desen animat „Ratatouille” (2007), creat de Pixar și distribuit de Walt Disney Pictures.
Urmând a fi inaugurată în vară, noua atracție a celebrului parc de distracții va fi cunoscută sub numele de „Le monde de Rémy” (Lumea lui Rémy), și constă în reconstituirea unui vechi cartier parizian, în mijlocul căruia va fi amplasat restaurantul din filmul animat care a primit o frumoasă statuetă Oscar, în 2008. Programul va fi livrat vizitatorilor de toate vârstele sub numele „Ratatouille: L' Aventure Totalement Toquée de Rémy” și îi va invita pe aceștia la o plimbare aventuroasă în universul filmului, pe urmele tânărului și tenacelui șobolan.
Ca și în film, totul se petrece la „Chez Gousteau”. Dar acesta nu este singurul restaurant ce va fi deschis la Disneyland. „Chez Gousteau” este „scena” spectacolului, însă adevărata degustare a unui meniu „ca-n filme” va avea loc la „Le Bistrot de Rémy”, acolo unde fanii vor putea savura faimosul ratatouille (fel de mâncare din legume, specific sudului Franței). Meniul va fi imaginat, bineînțeles, tot de Bocuse. Se va deschide de asemenea un magazin de suveniruri, numit „Chez Marianne, Souvenirs de Paris”.
Disney a oferit câteva indicii cu privire la acest proiect încă din luna mai a anului trecut, menționând că acesta va permite personajului Rémy să fie pus în lumină prin „combinarea talentelor sale cu tehnologia de ultimă generație”. Ceea ce va fi cu adevărat interesant e că „Le monde de Rémy” va fi astfel amenajat încât să permită vizitatorilor să experimenteze lumea așa cum o vede Remy: la câțiva centimetri de la sol .