Mod de preparare:
1 Lintea se înmoaie 20 de minute, apoi se fierbe în apă cu sare şi se pune într-o strecurătoare. Dovlecii se spală, se taie în jumătăţi şi se curăţă de seminţe.
2 Se ung cu ulei, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc la foc mediu 30-35 de minute.
3 Se încing patru linguri cu ulei, se presară ceapa şi morcovul tăiate mărunt, usturoiul pisat sau tăiat felii şi se călesc la foc mediu zece minute.
4 Se presară scorţişoara şi chimenul, sare şi piper. Se adaugă lintea fiartă, o cană cu apă şi se lasă să fiarbă 15 minute.
5 Se adaugă suc de lămâie după gust, spanacul baby spălat, o lingură cu mentă tocată şi se mai lasă cinci minute pe foc.
6 Se umplu dovlecii, se pun din loc în loc cuburi de brânză, se presară migdale tocate şi se introduc în cuptorul încins pentru încă 15 minute.
Sfat: Se servesc calzi sau reci, simpli sau cu o salată de ardei capia copţi.
Băutura: Fetească Albă
Citește pe Antena3.ro