x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Dovleac cu linte şi spanac

Dovleac cu linte şi spanac

17 Ian 2011   •   18:14
Dovleac cu linte şi spanac
146949-bucate13-20-page-4-image-0003.jpgIngrediente: doi dovleci pentru plăcintă, 100 g linte, două cepe, doi căţei de usturoi, un morcov, 300 g spanac baby, 4 g chimen, 2 g scorţişoară, 200 g brânză feta, mentă verde, o lămâie, 50 g migdale, sare, piper, ulei de măsline, ardei ca­pia.

Mod de preparare:
1 Lintea se înmoaie 20 de mi­nu­te, apoi se fierbe în apă cu sare şi se pune într-o strecu­ră­toare. Dovlecii se spală, se taie în jumătăţi şi se curăţă de seminţe.

2 Se ung cu ulei, se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc la foc mediu 30-35 de minute.

3 Se încing patru linguri cu ulei, se presară ceapa şi morco­vul tăiate mărunt, usturoiul pisat sau tăiat felii şi se călesc la foc mediu zece minute.
4 Se presară scorţişoara şi chimenul, sare şi piper. Se adaugă lintea fiartă, o cană cu apă şi se lasă să fiarbă 15 minute.

5 Se adaugă suc de lămâie după gust, spanacul baby spălat, o lingură cu mentă tocată şi se mai lasă cinci minute pe foc.

6 Se umplu dovlecii, se pun din loc în loc cuburi de brânză, se presară migdale tocate şi se introduc în cuptorul încins pentru încă 15 minute.

Sfat: Se servesc calzi sau reci, simpli sau cu o salată de ardei capia copţi.
Băutura: Fetească Albă

×
Subiecte în articol: preparate din legume