● Mod de preparare
1 Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Ardeiul se curăţă de seminţe, se spală şi se toacă.
2 Morcovul se curăţă de coajă, se spală, se dă prin răzătoarea cu ochiuri mici sau mari şi se pune lângă ceapă. Se încălzeşte trei sferturi din ulei într-o cratiţă, se pun legumele tocate şi se călesc până se înmoaie.
3 Se adaugă orezul spălat, se condimentează, se acoperă cu apă şi se lasă să fiarbă până se înmoaie, adăugând apă de câte ori este nevoie.
4 Dovleceii se spală, se taie jumătăţi şi se fierb zece minute în apă cu sare. Se scurg, li se îndepărtează mijlocul şi se umplu cu amestecul de orez şi legume.
5 Se presară cu pătrunjel tocat, se aşază într-o tavă stropită cu ulei, se adaugă puţină apă şi se introduc în cuptorul încins. Se coc la foc potrivit 15 minute, se scot, se lasă să se răcească cinci minute, apoi se servesc.
● Sfat: Se servesc simpli sau cu un sos din smântână, muştar, busuioc, ulei şi condimentele.
● Băutura: Chardonnay
Citește pe Antena3.ro