x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Duo de ciocolată cu vanilie

Duo de ciocolată cu vanilie

07 Ian 2011   •   18:58
Duo de ciocolată cu vanilie
Ingrediente: 300 g ciocolată neagră, 300 g ciocolată albă, 900 ml frişcă, 80 g zahăr tos, 4 linguri cu apă, 8 albuşuri, două pliculeţe zahăr vanilinat, un baton de vani­lie, o rodie, cafea instant, o lingură cu mentă tocată, migdale, fistic.

Mod de preparare:
1 Frişca se mixează până când nu mai cade de pe braţele mixerului, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece o oră.

2 Zahărul se pune pe foc împreună cu apa şi când începe să fiarbă amestecul se ia de pe foc şi se amestecă cu seminţele din păstaia de vanilie.

3 Albuşurile se mixează până când îşi dublează volumul, apoi se adaugă treptat siropul de zahăr, mixând continuu. Compoziţia rezultată se împarte în două boluri, se toarnă peste fiecare cele două tipuri de ciocolată topită la bain-marie.

4 Când s-a încorporat toată ciocolata se adaugă în fiecare bol frişca mixată împărţită în două, adăugând cu 100 de grame mai mult peste ciocolata albă.

5 Se amestecă ambele compoziţii cu o paletă, se pun în pahare sau boluri un strat de ciocolată albă, unul din sâmburi de rodie şi la urmă un strat de ciocolată neagră. Se introduc la rece pentru minimum trei ore, apoi se servesc.

Sfat: În compoziţii se mai pot adăuga cafea instant, mentă, migdale sau fistic tocate.
Băutura: Cappuccino

×
Subiecte în articol: preparate dulci