Acest site utilizează fișiere de tip cookie pentru a vă oferi o experiență cât mai plăcută și personalizată. Îți aducem la cunoștință faptul că ne-am actualizat politicile pentru a ne conforma cu modificările propuse aduse de Directiva (UE) 2002/58/EC ("Directiva E-Privacy") si de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE ("Regulamentul GDPR").
Înainte de a continua navigarea pe www.jurnalul.ro, te rugăm să citești și să înțelegi conținutul Politicii de Cookie și Politica de Confidențialitate.
Prin continuarea navigării pe www.jurnalul.ro confirmi acceptarea utilizării fișierelor de tip cookie. Poți modifica în orice moment setările acestor fișiere cookie urmând instrucțiunile din Politica de Cookie.
DA, ACCEPT
Duo de ciocolată cu vanilie
Ingrediente: 300 g ciocolată neagră, 300 g ciocolată albă, 900 ml frişcă, 80 g zahăr tos, 4 linguri cu apă, 8 albuşuri, două pliculeţe zahăr vanilinat, un baton de vanilie, o rodie, cafea instant, o lingură cu mentă tocată, migdale, fistic.
Mod de preparare:
1 Frişca se mixează până când nu mai cade de pe braţele mixerului, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece o oră.
2 Zahărul se pune pe foc împreună cu apa şi când începe să fiarbă amestecul se ia de pe foc şi se amestecă cu seminţele din păstaia de vanilie.
3 Albuşurile se mixează până când îşi dublează volumul, apoi se adaugă treptat siropul de zahăr, mixând continuu. Compoziţia rezultată se împarte în două boluri, se toarnă peste fiecare cele două tipuri de ciocolată topită la bain-marie.
4 Când s-a încorporat toată ciocolata se adaugă în fiecare bol frişca mixată împărţită în două, adăugând cu 100 de grame mai mult peste ciocolata albă.
5 Se amestecă ambele compoziţii cu o paletă, se pun în pahare sau boluri un strat de ciocolată albă, unul din sâmburi de rodie şi la urmă un strat de ciocolată neagră. Se introduc la rece pentru minimum trei ore, apoi se servesc.
Sfat: În compoziţii se mai pot adăuga cafea instant, mentă, migdale sau fistic tocate.
Băutura: Cappuccino
Mod de preparare:
1 Frişca se mixează până când nu mai cade de pe braţele mixerului, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece o oră.
2 Zahărul se pune pe foc împreună cu apa şi când începe să fiarbă amestecul se ia de pe foc şi se amestecă cu seminţele din păstaia de vanilie.
3 Albuşurile se mixează până când îşi dublează volumul, apoi se adaugă treptat siropul de zahăr, mixând continuu. Compoziţia rezultată se împarte în două boluri, se toarnă peste fiecare cele două tipuri de ciocolată topită la bain-marie.
4 Când s-a încorporat toată ciocolata se adaugă în fiecare bol frişca mixată împărţită în două, adăugând cu 100 de grame mai mult peste ciocolata albă.
5 Se amestecă ambele compoziţii cu o paletă, se pun în pahare sau boluri un strat de ciocolată albă, unul din sâmburi de rodie şi la urmă un strat de ciocolată neagră. Se introduc la rece pentru minimum trei ore, apoi se servesc.
Sfat: În compoziţii se mai pot adăuga cafea instant, mentă, migdale sau fistic tocate.
Băutura: Cappuccino
Citeşte mai multe despre:
preparate dulci

Ştiri din .ro
PUBLICITATE
Cum poți deveni make-up artist: sfaturi pentru primii pași și o viziune productivă
Meseria de make-up artist presupune, înainte de toate, pasiune și dedicare. Nu toți pasionații de machiaj, look și tehnici de înfrumusețare pot face o carieră din asta, dar dacă eștii perseverent și îți...
Redescoperirea relației sau a căsniciei: ce poți face pentru a dezvolta constant pasiunea pentru partener
Relațiile de lungă durată și căsniciile au nevoie de atenție, o bună gestionare a conflictelor și, de multe ori, compromisuri. Deoarece este foarte greu, spre imposibil, să ai aceleași sentimente ca cele din pr...
Chefi la cuțite – lider de audiență cu cel de-al doilea episod. Show-ul a fost urmărit de peste 2 milioane de telespectatori

Parfumurile orientale: descoperă de ce au devenit atât de populare în întreaga lume?

Debut în forță pentru noul sezon Chefi la cuțite. Emisiunea a fost lider de audiență pe publicul comercial

Toto Dumitrescu se alătură distribuţiei serialului Adela, de la Antena 1

Burlacul, emoționat înainte de a se întâlni cu cele 25 de fete: ”Nu sunt bărbatul perfect, sunt omul care va încerca din răsputeri să te facă fericită!”

Ce conditii trebuie sa indeplineasca un stetoscop bun
Cum sa alegi un stetoscop bun?
Alegerea unui stestoscop presupune multa atentie si este nevoie sa tinem cont de anumite aspecte atunci cand vrem sa achizitionam unul potrivit. Asta pentru ca acesta este un element ese...
Ce spun ducii de Sussex în primul interviu după mutarea în California
Primul interviu al ducilor de Sussex după renunțarea la obligațiile care le reveneau în cadrul familiei regale britanice a fost acordat celebrei realizatoare Oprah Winfrey și va fi difuzat integral...
Incident la Hollywood. Câinii răpiți ai cântăreței Lady Gaga au fost găsiți
După ce doi dintre câinii celebrei cântărețe americane Lady Gaga au fost furați zilele trecute la Los Angeles au fost recuperați de poliție. Diva pop a oferit o recompensă de 500.000 de dolari, scrie...
Despre optimism și avantajele persoanelor optimiste
Studiile făcute de-a lungul timpului au arătat că optimismul influențează durata și calitatea vieții. De exemplu, medicii de la Mount Sinai St. Luke’s Hospital, din Statele Unite, au derulat mai multe studii...
Chefi la cuțite revine cu sezonul 9. Show-ul va fi difuzat în fiecare duminică, luni și marți la Antena 1

Templul lui Amon-Ra, construit timp de 2.000 de ani

Răzvan Fodor, despre secretul unei căsnicii fericite: ”Bărbatul perfect și femeia perfectă există”
Cel de-al șaselea sezon al emisiunii Burlacul va avea premiera vineri, 5 martie, de la ora 20.30, la Antena 1. Andi Constantin este pregătit să plece în cea mai importantă călătorie din viața sa, la capătul căr...
Ediţie specială Neatza cu Răzvan şi Dani, finala Mireasa şi marea premieră Chefi la cuţite sezonul nouă se văd duminică la Antena 1
