x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Evenimentele săptămânii

Evenimentele săptămânii

de Carmen Dragan    |    30 Mar 2011   •   20:49
Buna Vestire, sărbătorită la ASAS. La cea de-a 40-a ediţie a Târgului Naţional al Produselor Tradiţionale ce se desfăşoară în Parcul Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice (25-27 martie) a fost sărbătorită Buna Vestire, zi în care Sfântul Arhanghel Gavriil i-a vestit Fecioarei Maria că-l va aduce pe lume pe Mântuitorul Iisus Hristos. În ca­lendarul popular, Buna Vestire mai este cunoscută şi sub numele de Ziua Cucului, deoacere în această zi se dezleagă limba tuturor păsărilor. În comuna Brăneşti, judeţul Olt, Sărbătoarea Cucilor este un eveniment important. Tinerii din comună, băieţi şi fete, deghizaţi în cuci, le-au oferit bucureştenilor, aflaţi la cumpărături în târg, un adevărat spectacol în aer liber. Datina spune că pentru "alungarera răului" şi "pentru a avea sănătate" dansatorii trebuie să-i atingă pe cei întâlniţi în cale cu palma pe umăr. Pe lângă spectacol, bucureştenii şi-au mai putut cumpăra din târg preparate din peşte, precum şi multe alte bunătăţi de post sau de "dulce". (M.B.)

În ţară
● 1-2 aprilie. Degustare de vinuri. Constanţa. În Restaurantul Café Café din cadrul Hotelului Cherica va avea loc o degustare de vinuri, oferite de renumiţi producători din România.
● 1-3 aprilie. Salonul de vacanţe. Timişoara. În cadrul Târgului de
Turism din Iulius Mall se organizează cea de-a VII-a ediţie a Salonului de vacanţe.

În lume
● 1 aprilie. Festival de vin şi gastronomie. Fort Lauderdale, Florida. Mai mult de 30 de restaurante din Florida vor expune preparate uimitoare, alături de vinuri alese.
● 2 aprilie. Festivalul ciocolatei. Ha­waii. Scopul evenimentului este de a evidenţia specialităţile locale, în special sortimentele de ciocolată.
● 2 aprilie. Festivalul somnului. Belzoni, Mississippi. Aici se vor organiza con­cursuri de preparate culinare pe bază de somn, dar şi diverse concerte.
● 5-12 aprilie. Festival culinar. Scottsdale, Arizona. Festivalul atrage mai mult de 40.000 de vizitatori care se vor bucura de preparate culinare şi de multă distracţie.

×