x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Făina din insecte, utilizată de sute de ani în Europa. Numele sub care este comercializată

Făina din insecte, utilizată de sute de ani în Europa. Numele sub care este comercializată

de Redacția Jurnalul    |    19 Apr 2023   •   19:00
Făina din insecte, utilizată de sute de ani în Europa. Numele sub care este comercializată
Sursa foto: Hepta

Avizul Comisiei Europene pentru făina din insecte a dus la controverse în mai multe state UE din cauza posibilelor riscuri asupra sănătății.

Mai mult, Italia a interzis folosirea acestui produs alimentar în prepararea produselor tradiționale. 

Ceea ce se știe însă mai puțin, este că făina din insecte este folosită de mult timp în Europa.Conchistadorii spanioli au descoperit că locuitorii Mexicului foloseau făină din gândaci la colorarea mâncării și au adus carminul în Spania, scrie dcnews.ro.

Carminul este obținut prin măcinarea gîndacilor coșenilă, care trăiesc pe anumite specii de cactus. Pigmentul era folosit de mexicani la colorarea hainelor dar prețul era ridicat astfel că este folosit în prezent în industria alimentară și cosmetică, datorită cantităților mai mici. Carminul este astfel importat din Mexic, Peru, India și Africa de Sud. 

În cosmetică, făina de coșenilă este folosită la producerea rujurilor, fardurilor, pudrelor, vopselelor de păr. În domeniul alimentar se regăsește în dulciuri, iaurturi, mezeluri. 

 

×
Subiecte în articol: carmin faina de cosenila europa carmaz