Potrivit cumvaplace.ro, din fericire, putem câștiga ore bune de stat în bucătărie folosind fasolea la cutie, fără ca acest lucru să afecteze gustul și aroma celebrului, deja, preparat. Dacă aveți timp și vă încumetați să înmuiați și apoi să fierbeți fasolea, sperăm să vă folosească și aceste trucuri.
INGREDIENTE
-
3 cutii de fasole
-
1 ciolan afumat (am folosit ciolan afumat de mangaliță, o bunătate!)
-
1 ceapă mare (sau 2 mici)
-
1 ardei gras roșu
-
1 cutiuță mică de pastă de roșii
-
2 crenguțe de cimbru uscat
Citește pe Antena3.roCe locuri poți să vizitezi în Maramureș dacă mergi de Crăciun sau Revelion în 2024. Cele mai frumoase obiective turistice iarna -
2 foi de dafin
-
Ulei de floarea-soarelui
-
Sare
-
Piper
CUM SĂ FACEȚI
- Fierbeți ciolanul în apă cu puțină sare, câteva boabe de piper, 1 crenguță de cimbru și o foaie de dafin. Noi am folosit oala sub presiune și în 40 de minute carnea s-a fiert bine, cât să se desprindă de pe os. Scoateți carnea și păstrați supa, o vom folosi la iahnia de fasole.
- Între timp, căliți ceapa tocată mărunt într-o lingură de ulei bine încins. La nevoie, adăugați puțină supă de la ciolanul fiert, să nu se lipească.
- Apoi puneți pasta de tomate, ardeiul tăiat cubulețe, boabele de fasole bine scurse și supă fierbinte, cât să se formeze sosul. Adăugați sare, piper, cimbrul și dafinul rămase și acoperiți să fiarbă 15 minute.
- În acest timp, tăiați carnea afumată în bucăți potrivite și o adăugați și pe ea în mâncarea de fasole. Lăsați să fiarbă pe foc mic până când sosul scade.
- Puneți-i alături pâine bună, ceva murături potrivite (gogoșari, castraveți murați sau chiar salată de varză murată) și poftă bună vă dorim!