Potrivit cumvaplace.ro, puteți adapta rețeta și să adăugați exact acele ingrediente care vă plac și pe care le aveți poate deja în casă. Noi am făcut granola cu miere și migdale și vă lăsăm rețeta mai jos.
INGREDIENTE
-
250 g fulgi de ovăz
-
100 g migdale, crude
-
3 linguri de semințe de floarea-soarelui, crude
-
3 linguri de semințe de dovleac, crude
-
1 linguriță de scorțișoară măcinată (opțional)
-
Fructe uscate (merișoare, stafide, caise, smochine, curmale)
Citește pe Antena3.roZeci de gardieni din Squid Game, văzuți pe străzile din București. Imaginile au devenit virale pe internet -
Sare
- Pentru sirop
-
2 linguri de zahăr brun
-
120 ml miere
-
50 ml apă
-
2 linguri de ulei de floarea-soarelui
-
Esență de vanilie
CUM SĂ FACEȚI
- Într-un castron încăpător, puneți fulgii de ovăz, migdalele, semințele, scorțișoara și un praf de sare. Amestecați.
- Puneți toate ingredientele pentru sirop într-un vas, pe foc potrivit. Țineți doar cât să se topească granulele de zahăr, nu fierbeți amestecul lichid.
- Încorporați siropul în amestecul de ingrediente uscate și răsturnați-l apoi pe o tavă tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu puțin ulei, cum preferați. Folosiți o tavă mare, astfel încât să puteți întinde uniform amestecul de granola.
- Coaceți la 165 de grade, în cuptorul preîncălzit, pentru 35-45 de minute sau până când fulgii de ovăz se rumenesc și capătă culoarea arămie. De preferat este ca după 15 minute să întoarceți amestecul de fulgi și miere, pentru o culoare uniformă.
- După ce scoateți tava din cuptor, lăsați să se răcească.
- Adăugați fructele uscate preferate și depozitați amestecul de granola în borcane sau în pungi cu închidere ermetică. Îl puteți păstra la frigider pentru 2-3 luni.
NOTĂ
- Imediat ce ați scos tava din cuptor, amestecul de granola este moale la atingere. Dar pe măsură ce se răcește va deveni crocant și casant.