Cumvaplace.ro:
INGREDIENTE
-
1 cutie de năut
-
1 sfeclă roșie fiartă
-
2 caței de usturoi
-
1 lamâie
-
3 lingurițe de pastă de susan (tahini)
-
1⁄2 linguriță de pudră de chimion
-
2 linguri de ulei de măsline + extra pentru decor
Citește pe Antena3.roCe spun românii după turul întâi: De la "Îngrozitor" și "N-am auzit de Călin Georgescu până azi" până la "Vrem schimbare" -
2-3 linguri de apă (am folosit apa din conserva de năut)
-
Sumac (sau boia)
-
Sare
CUM SĂ FACEȚI
- Puneți în vasul blenderului năutul scurs (păstrați câteva boabe pentru decor), sfecla tăiată în bucăți potrivite, usturoiul și mixați de câteva ori.
- Adăugați apa, uleiul, zeama de la o lămâie, pasta de susan, chimionul, sare după gust și mixați preț de 2-3 minute, să obțineți un humus cât mai cremos și fin.
- Răsturnați compoziția într-un bol, turnați deasupra foarte puțin ulei de măsline, presărați boabele de năut și sumac sau boiaua preferată.
REȚETĂ VIDEO
Humus cu sfecla rosie