x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar La Semaine du Goût / Săptămâna Gustului

La Semaine du Goût / Săptămâna Gustului

17 Oct 2013   •   01:55
 La Semaine du Goût / Săptămâna Gustului

România se pregătește de cea de-a 3-a ediție Săptămâna Gustului. Timp de o săptămâna, poti să descoperi combinații unice de ingrediente, gusturi noi și gusturi vechi, și te vei intalni cu câțiva dintre cei mai buni chefi din Europa.
Săptămâna Gustului, la a 3-a ediție, se va lansa pe data de 17 octombrie prin evenimentul „Gusturi și Destinații”, aflat sub înaltul patronaj al Ambasadei Franței. O seară de gală ce ne va purta într-o călătorie pe tărâmurile bătrânului continent, unde invitații se vor delecta cu preparate din mai multe bucătarii europene și cu o degustare de brânzeturi DOC Franceze în fruntea cărora este „Roquefort Papillon”.
Chefi VIP invitați: Cedric Chabaudie, Fréderic Janault, Bertil Lohmander.
Sub deviza "Bun pentru gust, pentru sănătate şi pentru planetă" realizăm activităţi şi evenimente dedicate unui public numeros, de diferite categorii sociale şi de vârstă.
Dacă în 2012, peste 200 de "lecții de gust" au fost însușite de către elevii claselor primare, în ediția din acest an, în jur de 10.000 de elevi din școlile primare se vor întâlni cu profesorii gustului în București, Pitești, Ploiești, Oradea, Brașov, Cluj, Iași, Constanța, Timișoara, Craiova, Sibiu, Arad, Suceava, începând cu 18 octombrie 2013 și continuând până pe 11 Aprilie 2014.
În data de 18 Octombrie vom da startul Lecțiilor Gustului la Școala Centrală, unde Chefs VIP invitați din Franța împreună cu Petru Buiuca se vor întâlni cu elevii claselor a 3-a pentru a îi învăța cum să mănânce echilibrat și sănătos ținând cont și de plăcerile gustului.
15 restaurante, între 21 și 27 octombrie, vor permite publicului să descopere o varietate de bucătării la un preț atractiv.
Pe data de 22 octombrie la „Fundația Principesa Margareta” va avea loc un Atelier de Gust deschis atât tinerilor, cât și vârstnicilor.
Totodată, studenții de la Academia de Științe Economice din București, pe data de 23 octombrie vor avea o întâlnire plină de delicii pentru a-si potoli capriciile în cadrul evenimentului "Chef in Campus" sub deviza „gustos și sănătos cu buget de student”.
Pe 24 Octombrie un eveniment pilot intitulat „Intersecție de Meserii” va avea loc la Școala Centrală, unde liceenii vor lua la cunoștință despre paleta de meserii ale Gustului.
www.SaptamanaGustului.ro si www.facebook.com/SaptamanaGustului

×
Subiecte în articol: saptamana gustului